Как да спретнем идеалното бебешко парти?


Как да спретнем идеалното бебешко парти?
Снимка: iStock/Guliver

Партито, с което посрещаме новороденото бебе, трябва да е специално. На него представяме скъпата ни рожба пред роднините и приятелите. Без значение дали празненството се организира от опитна дама с няколко деца и подобни прояви зад гърба си, или от най-добрата приятелка на новата майка, то трябва да е изключително, да е подготвено старателно и отговорно, така че да се превърне в скъп и топъл спомен за всички участници в него.

За да бъде такова, едно бебешко парти трябва да се планира старателно. Най-добрият начин да стане това е да подготвите контролен списък, така че всичко да е готово в специалния ден.

Ето и няколко стъпки как да направите това.

Направете списък с гостите

Много е важно да знаете кой ще присъства на партито, за да се съобразите със специфичните изисквания на всеки от тях. Това е важно за подготовката на менюто (особено ако присъстват деца с непоносимост към глутен, алергия към фъстъци например и т.н.). Вижте дали всички роднини и близки приятели са поканени.

Изберете къде ще се проведе партито

Мястото, където ще проведете тържеството, трябва да е съобразено с броя на гостите, но най-вече с удобството на майката. В зависимост от сезона то може да е парк, ресторант, частен дом. Ако ангажирате аниматори и кетъринг, четете внимателно договорите, които сключвате.

Трудната част – избиране на тема

Повечето бебешки партита са тематични. Точно и затова преди да започнете истинското планиране на тържеството, изяснете каква ще е неговата тема. Хубаво е да направите това с бъдещата майка и да се съобразите с нейния характер и предпочитания.

Изпратете покани

За да стане партито специално, бъдете официални и изпратете покани. Покажете отношение като подпишете всяка от тях. Нека това стане поне две седмици преди тържеството. Изискайте в тях отговор дали поканените ще имат възможност да присъстват.

Храната

След като вече сте наясно кой ще присъства, съставете меню. Възможностите за избор са големи и разполагате с всякакви варианти – отделно меню за всеки, хапки или само десерт. Съобразете храната с часа и темата на събитието.

Погрижете се за доброто настроение

Много гости очакват да спазите традицията с игри на бебешкото парти. Планирайте няколко, за да създадете празнична атмосфера и да забавлявате всички.

Осигурите подаръци за гостите

Малките подаръци за гостите също са традиционни за бебешките партита. Подходящи са лакомства от типа на бисквити или сладки. Козметични продукти също са подходящи. Съобразете подаръците за гостите с темата на партито.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама