Как детето да помни по-лесно


Как детето да помни по-лесно
Снимка: iStock/Guliver

Много информация, строги графици и много за писане не са нещата, които правят ученето лесно. Не е изненадващо, че на децата им е трудно да се справят с всички задачки и да разпределят времето си правилно. Затова днес ви предлагаме няколко полезни съвета, които ще помогнат на децата ви да се справят по-лесно с уроците.

За да поемар цялата информация и все пак да оставят мозъка да почива малко, е по-добре да следват този метод: 25 минути на усилено учене, след което 5-мунутна почивка. Всяка трета почивка трябва да продължава 20 минути.

За да запомни нещо, нека детето ви да го чете силно и ясно, без да обръща внимание на скоростта.

Помнете, че новият график винаги е труден. Снимайте го и го сложете като уолпейпър на телефона на детето. По този начин, когато погледнат екрана, ще виждат разписанието и няма да им е трудно да го запомнят.

10-20-минутна разходка преди учене ще развижи кръвообръщението и мозъкът ще работи по-добре. Сутрешна разходка преди училище е добър вариант.

Научно доказо е, че ментата стимулира мозъка и подобрява концентрацията. Може също така да дъвче дъвка или да яде сладко от мента. 

Най-доброто учене е сутринта. Мозъкът ни е е много по-ефективен през първата половина на деня, отколкото през втората. 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама