Каква майка си според ЗОДИЯТА


Каква майка си според ЗОДИЯТА

Зодиите играят важна роля в определянето на това какви сме спрямо себе си и света около нас. Да бъдеш майка е най-трудната "работа" на света. Всяка зодия си има своите плюсове и минуси що се отнася до майчинството. Разбери своите:

Майката – Овен (21 март- 19 април)
Ако има зодиакален знак, роден, за да отгледа и възпита добре детето си, то това са майките-овни. Тези жени са истински войни, изпълнени с непрестанна енергия, водени от огнената природа на своята зодия. Овенът е първият знак от зодиака, което прави представителките му майки с вродени лидерски качества с инстинкт на генерали. Това означава, че майката-овен никога няма да се откаже от това, което е решила да постигне с възпитанието на детето си, независимо дали отглежда само едно или цели дванайсет деца!

Майките-овни винаги се придържат стриктно към своето чувство за справедливост, способни са да се преборят с всичко, изпречило се на пътя им и винаги предприемат смело всяко начинание. Съществува известен риск от това да загубят контрол над емоциите си и да прекаляват с контрола над децата.

Въпреки своята лидерска натура, майките овни могат да бъдат и много нежни, обичат силно децата си и са готови на всичко за тях.

Майката – Телец (20 април – 20 май)
Земни, прагматични и решителни, майките, родени под знака телец ще създадат уютен дом и ще окуражават децата си да се радват на заобикалящия ги свят. Майките-телци предпочитат да прекарват времето с децата сред природата и ще ги окуражават да се фокусират върху целите си. Те са много търпеливи, способни да седнат и да се успокоят, дори в напрегнати ситуации.

Представителките на тази зодия са силно загрижени за материалното благополучие на децата си и винаги ги насърчават в тяхното професионално развитие.

Дамите, родени под знака на телеца трябва да бъдат внимателни със своята свръхзагриженост и стремеж да правят всичко за децата си. Понякога това рефлектира отрицателно и може да доведе до разглезеност и лошо поведение в тийнейджърска възраст.

Майката – Близнак (21-май – 20 юни)
Майките, родени под знака на близнаците винаги се стараят детето им да е добре информирано, тъй като са под въздействието на Меркурий. Семейните вечери с майката-близнак ще бъдат изпълнени с интересни разговори на разнообразни теми, а децата им са доста комуникативни, тъй като са научени да участват активно в диалога в семейството.

Двойствената същност на майката-близнак я прави способна да отглежда еднакво добре и синовете, и дъщерите си, да се адаптира, както към момчешките, така и към момичешките занимания и интереси, независимо от възрастта.

Съществува риск майките от тази зодия да са малко по-либерални от необходимото. Това е, защото близнаците по природа не са особено големи привърженици на строгостта и дисциплината, а това не винаги е добър подход.

Майката – Рак (21 юни – 22 юли)
Ако има класация за най-грижовна майка, то определено първото място в нея ще заеме майката от зодия рак. За нея няма нищо по-свещено от дома и семейството и никой не е в състояние да я накара да промени тези свои възгледи.

Майките-раци сякаш разполагат с цялото време на света, което да посветят на приготвянето на вкусна вечеря, подредбата на дома или четенето на детски приказки.

И все пак, скъпи майки, представители на зодия рак, не забравяйте, че в живота има и други неща, които понякога е добре да разнообразяват семейните ви задължения. Също така внимавайте да не прекалявате с грижите, тъй като това може да направи децата ви несамостоятелни и неспособни да се откъснат от вашата опека.

Майката – Лъв (23 юли – 22 август)
Лъвицата определено може да се причисли към категорията „готина майка”, тъй като това е зодията, при която най-много се запазва детското, дори в зряла възраст. Представителките на този знак винаги помнят какво е да си млад, защото по сърце и душа те самите са още такава. Със своя огнен темперамент и желание за приключения и нови емоции, майките-лъвици планират най-вълнуващите пътувания, най-веселите партита за рожден ден и най-забавните игри. 

Поради своята щедра природа, майката-лъв често прекалява с купуването на дрехи и играчки за децата си и не винаги улавя границата между здравословната грижа и прекаленото разглезване. Голямото предизвикателство за представителките на тази зодия е да се научат, че децата им са отделни индивиди и да не прекаляват с това да дават себе си за пример.

Майката – Дева (23 август – 22 септември)
Представителките на зодия дева определено са майки, на които доста добре им се отдава да вършат няколко неща едновременно. Те безпроблемно ще сменят пелени, докато готвят вечеря и в същото време ще бъбрят по телефона с приятелка. Никога не изпускат задачите, включени в графика им и винаги поддържат дома си чист и спретнат.

Проблемът е, че майките-деви разчитат прекалено много на логиката и са твърде прагматични. Това има своите предимства, но понякога при отглеждането на деца е необходимо да се доверяват повече на емоциите и инстинкта си.

Девите са майки, които са водени от своя перфекционизъм и болезнено изживяват дори най-малкия неуспех при възпитанието на децата си и поддържането на домашния уют.

Майката – Везни (22 септември – 22 октомври)
Майките, родени под знака на везната, са хора, опитващи се винаги да запазят баланса, както в емоциите, така и в разпределянето на времето си. Те се стремят неистово към хармония, мир и разбирателство, избягват караниците и високия тон и рядко прибягват към наказания като възпитателен метод.

Майката-везна е с изключително силно развито чувство за справедливост. С децата си е нежна и деликатна, добър слушател е и се стреми да не навлиза в личното им пространство. Но понякога, дори и най-милите и деликатни хора на света имат лошо възпитани деца, така че мили деви, опитайте се да бъдете малко по-строги.

Майката – Скорпион (23 октомври – 21 ноември)
Майките, родени под знака на скорпиона, са невероятно инстинктивни натури. Ето защо, жените от тази зодия винаги знаят какво се случва с децата им, дори и когато те се опитват да запазят в тайна някои факти или действия от ежедневието си. 

Скорпионите са майки, за които няма теми табу. Те свободно разговарят с децата си за секса и нямат никакви притеснения да кажат това, което мислят. Могат да са крайно незаинтересовани от чуждите деца, но що се отнася до техните собствени, майките скорпиони са истински пример за лоялност и отдаденост.

Това, с което трябва да внимават представителките на този зодиакален знак, е да не прекаляват с решаването на проблемите на децата си, приемайки ги като въпрос на живот и смърт. Понякога е добре да оставят своите наследници сами да се сблъскат с неволите, за да изградят силна воля и решителност.

Майката – Стрелец (22 ноември – 21 декември)
Представителките на зодия стрелец смело могат да бъдат причислени към категорията "забавни майки". В тяхното съзнание детството е нещо, което биха изживели още веднъж, ето защо не пропускат да се наслаждават на всяка игра, детска щуротия и поводи за забавление.

По природа майките стрелци са доста импулсивни и като нищо могат да вземат неочаквано решение – например да запалят колата и да отидат с децата на море, без изобщо да са правили предварителни планове. Стремят се в дома им да царува доброто настроение и винаги насърчават децата си да дават най-доброто от себе си.

Но стрелците трябва да имат едно важно нещо наум – добре възпитаното дете има нужда не само от веселие и ден, изпълнен със смях. Понякога е нужно да изиграете и "лошото ченге" с нужната сериозност и строгост.

Майката – Козирог (22 декември – 19 януари)
Майките козирози могат да бъдат един доста ярък пример за категорията "работеща майка". Тези дами са силно ориентирани към кариерата, което обаче в никакъв случай не означава, че не се грижат за децата си. Просто много добре спазват баланса между семейните сбирки и бизнес вечерите и като истински хамелеони сменят домашната престилка с деловата рокля.

Козирогът е майка, която няма да пропусне нищо от графика на своето дете, няма да забрави да му даде витамините, нито да му помогне с домашните през уикенда.
Въпреки своята организираност, майките козирози трябва да внимават с претоварения си график. Много често огромният стрес, на който са подложени, може да окаже отрицателно въздействие върху тяхното здравословно състояние. Така че, майки стрелци – опитайте се да отпуснете малко парата и да се отдадете на спокойствие и релакс.

Майката – Водолей (20 януари – 18 февруари)
В своето професионално поприще майката водолей може да бъде всякаква – художник, природозащитник, ветеринарен лекар или кмет на града. Водолеите са майки, които не обичат клишетата и винаги имат свой поглед относно това как трябва да възпитават децата си.

Родените под този зодиакален знак майки са силно състрадателни, имат много приятели и неминуемо ще предадат тези свои качество на наследниците си.

Либералната им същност ще позволи на децата им да предприемат смело неща, които други родители биха забранили, като например да си боядисат косата или да си сложат къса пола. В същото време обаче майките водолеи не са особено добри в това да водят разговори на лични теми и доста трудно успяват да накарат децата си да споделят своите тайни.

Майката – Риби (19 Февруари – 20 Март)
Почти е сигурно, че ако сте зодия риба, ще направите всичко възможно вашето дете да се развива в областта на изкуствата и ще го насърчавате да не пренебрегва своя талант. Майките риби обичат да прекарват колкото се може повече време с децата си и предпочитат занимания като рисуването, реденето на пъзели, пеенето, танцуването и правенето на фигурки от пластилин. Всичко това се дължи на мечтателската природа на рибите, която е още по-изразена при жените-риби.

По природа майките риби са много състрадателни, имат богат речник и се стремят да изградят силни отношения с детето си, базирани на доверие и подкрепа.
Това, с което трябва да бъдат внимателни представителките на този зодиакален знак, е да не губят връзка с реалността. Те не бива да забравят, че светът не е само красива приказка, в която всичко е съвършено и е добре да подхождат по-реалистично с възпитанието на децата си, за да бъдат те по-подготвени за негативите от истинския живот.

Източник: Purvite7.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама