Какви видове детски столчета за хранене съществуват?


Какви видове детски столчета за хранене съществуват?
Снимка: iStock/Guliver

Детските столчета за хранене идват в голямо разнообразие от стилове и цени. Изберете онова, което е надеждно и лесно за почистване. То трябва да бъде достатъчно издръжливо, за да устои на много години ежедневно ползване.

Типът детско столче за хранене, на който ще се спрете, зависи както от вашите нужди и от тези на детето ви, така и от личните ви предпочитания. Тук ще изброим основните типове детски столчета за хранене и какво предоставя всеки от тях.

Традиционни детски столчета

Традиционното детско столче за хранене е онова, което най-вероятно си спомняте от вашето детство: то е голямо, удобно и практично, но недостатъкът му се крие в това, че заема много място, поради което е подходящо само ако разполагате с наистина голяма трапезария или широка кухня. Обикновено, към него има прикачена тавичка за храната на детето, кошница отдолу и големи възглавници за сядане. Факт е, че е масивно и се усеща като по-стабилно, но и заема не малко пространство.

Пластмасови детски столчета

Тези модели са доста опростени. Някои представляват няколко пластмасови елементи, свързани с каиши, други пък имат и тапицерия на мястото за сядане. Едни от тях имат поставка за храната, други пък нямат. Аргументът в полза на едно такова пластмасово детско столче за хранене е, че обикновено е евтино и леко. Някои се сгъват, което го прави лесно за преместване и съхранение. Аргументът против обаче е, че тези столчета предоставят по-малко комфорт за детето спрямо другите видове и могат да имат трудни за почистване места.

Детски столчета с много характеристики

Тези столчета притежават всички характеристики на базовите модели, плюс добавки като добре подплатени седалки, колелца, откачащи се тавички, капак за тавичките, за да може да се измие лесно в съдомиялната, регулируема височина и възможност за накланяне на столчето. Някои модели растат заедно с вашето дете.

Портативни детски столчета с щипки и куки

Вместо обикновено детско столче, някои семейства избират столче, което да се захваща за масата с щипки или такива, които се закачат с каиши към обикновен кухненски стол. Те могат да спестят много пространство в тесни помещения и тенденцията е цената им да бъде по-ниска в сравнение със стандартните модели. Освен това, тъй като са преносими, са много удобни за ресторанти, за къщата на баба и дядо или за всякакви пътувания. Недостатъкът им е, че много от тях не са приложими за всички маси, още повече ако са по-широки или прекалено тънки и имат някакви приставки. Иначе са тествани за якост и безопасност и, обикновено, успяват да издържат дете до 3-годишна възраст, когато децата така или иначе могат да седят вече на стол за възрастни.

Дървени детски столчета

Дървените столчета могат да бъдат много примамливи, но имат доста недостатъци. Често пъти, столчето е прекалено дълбоко, а мястото за крака е прекалено тясно дори за едно дете. Допълнително, тавичките от дърво са по-тежки и по-трудни за почистване, отколкото пластмасовите такива. Въпреки това, те могат да имат по-малко пукнатини, които да улавят мръсотията, а някои модели могат да се конвертират в обикновени столове, когато детето ви порасне.

Сгъваеми детски столчета

В случай, че не разполагате с пространство, едно портативно детско столче за хранене може да бъде идеалното решение. Най-често, такива столчета са по-леки от традиционните, така че са по-лесни за преместване и прибиране. На някои дори може да им се откачат краката и да представляват възможност за използване при пътувания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички