Какво е да бъдеш отгледана от силна жена


Какво е да бъдеш отгледана от силна жена
Снимка: iStock/Guliver

Майчината любов е несравнима. А когато си отгледана от силна жена, се научаваш на няколко безценни урока.

1. Научваш се да цениш независимостта

Нямаш нужда от мъж, който да те спасява или някой, който да се грижи за теб. Научаваш от личен пример, че си способна да живееш пълноценно и щастливо, без да се налага да разчиташ на някого. Можеш да построиш дом, да отгледаш деца, да готвиш и да се грижиш за домакинството и едновременно с това да имаш успешна кариера. Просто се научаваш как да бъдеш супер жена.

2. Научаваш значението на безусловната любов

Виждала си как майка ти жертва времето си, здраветo и младостта си заради теб, въпреки това никога не се е оплаквала колко много страда или колко много прави. Винаги има усмивка на лицето й. Тя те е научила как изглежда безкористната и безусловна любов и знаеш, че не можеш да намериш такава любов никъде другаде.

3. Научаваш се как да обичаш себе си

Разбираш как да си тръгваш от нещата, които не са писани за теб. Научаваш се как да продължиш, дори когато целият свят е срещу теб и да вярваш в себе си, когато всеки се съмнява. Лошите оценки, разделите и провалите не те определят като човек, а начина, по който се справяш с всички неуспехи и колко силно се бориш за живота, който искаш.

4. Научаваш се едновременно да бъдеш силна и нежна

Силните майки обикновено са много чувствителни, но просто го прикриват по-добре. Но си виждала как майка ти тайно плаче, защото страдаш, или стои цяла вечер будна, за да се грижи за теб, когато си болна. Тя винаги мисли за теб, макар и рядко да показва чувствата си.

5. Научавате, че не е лесно да бъдеш жена

Научаваш, че мнението ти често ще бъде пренебрегвано, че няма да бъдеш взимана насериозно, но също така разбираш, че може да се изправиш в тълпата и да накараш всички да те слушат и да приемат идеите ти. Осъзнаваш, че това, което не те убива, те прави по-силна.

6. Научаваш се как да бъдеш добра майка

Отгледана си от жена, която ти е показала как истински да се грижиш за семейството, че усилената работа се отплаща, че можеш да обичаш някого безусловно. Тя ти е показала как да бъдеш грижовна, любяща, мила, състрадателна, силна и гъвкава. Тя се е водила от пример и независимо дали го осъзнаваш или не, ти следваш стъпките й.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама