Кампанията "Живот от нота" събира пари за двойки с репродуктивни проблеми


Кампанията "Живот от нота" събира пари за двойки с репродуктивни проблеми
Снимка: iStock

Промоутърската компания Fest Team и фондация "Искам бебе" стартират заедно кампанията "Живот от нота" за набиране на средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

Средствата, събрани в рамките на благотворителната кампания, ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на медицинските критерии на държавния фонд инвитро и ежедневно се обръщат за помощ към фондацията. Дарението ще финансира изследвания и терапии, съпътстващи инвитро процедури на семейства, борещи се за бебе.

Fest Team се ангажира да полага системни, многообразни и устойчиви усилия за по-добро и проспериращо бъдеще за всички чрез своята социално-отговорна политика като ангажира екипа и публиката си.

За фондация "Искам бебе"

Фондация "Искам бебе" са инициатори за създаването на държавен инвитро фонд и са провели повече от 45 общински инвитро програми в различни партньорства. На тях дължим национална програма за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Мария Янева, председател на фондация Искам бебе споделя: „Демографският срив е един от глобалните проблеми на цяла Европа. Но за България това е един от решаващите въпроси дали изобщо ще ни има утре. Затова сме убедени, че борбата за всеки човешки живот и за всяко бъдещо българско дете е повече от нужна. В България има повече от 145 000 двойки, които се нуждаят от асистирана репродукция, за да заченат дете. А според медицинските специалисти, от година на година броят им става все по-голям. Ние вярваме, че едва ли има по-голяма радост за едно семейство от това в дома му да се чуе така чаканият детски плач. И нашата подкрепа не е само на думи или с епизодични участия. С каузата са ангажирани всички членове на организацията ни.“

Сред най-големите заслуги на "Искам бебе" е и участието им в разработката на национална програма в подкрепа на Донорството на яйцеклетки и сперматозоиди през 2010, те основават устойчива дарителска програма и непрекъснато привличат не само лични, но и корпоративни дарители. През 2019 година стартира проект „Безплатен Кабинет по Репродуктивно здраве“ във Враца. През 2020 година – такъв кабинет заработва и в Перник. В момента се водят преговори с още три общини за продължаване на този успешен проект. В разгара на ковид-пандемията, стартира и издаването на първото и единствено списание за репродуктивно здраве Искам бебе, което се разпространява безплатно онлайн и в 3000-5000 тираж в цялата страна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама