Kit Kat помага на бедни деца да променят живота си


Kit Kat помага на бедни деца да променят живота си

Обичате ли да хапвате шоколад и шоколадови изделия? А замисляли ли сте се някога от кого и как се произвежда какаото, необходимо за тях? Навярно не, защото и ние не бяхме.

То се отглежда в едни от най-бедните райони в света, сред които Южна Америка, Африка и Югоизточна Азия. За съжаление в тези неразвити части екплоатацията на детския труд е често срещана, което означава, че за да хапвате шоколад някое дете се труди на полето вместо да ходи на училище и да има шанс за по-добро бъдеще.

За да променят това, Nestle стартира the Nestle Cocoa Plan (планът "Какао" на Нестле) – инициатива на компанията, която цели подобряване живота на фермерите и качеството на тяхната продукция чрез активности, фокусирани върху по-доброто земеделие, по-добрия живот за техните семейства и отваряне на училища.

Благодарение на The Nestle Cocoa Plan са построени 42 училища в Кот Д'Ивоар в подкрепа на образованието на 10 000 деца от района, чрез което компанията предотвратява експлоатацията на детски труд. По този начин на тези бедни деца им се предоставя шанс да се образоват, да излязат от фермите и да имат по-добро бъдеще. Нещо, което заслужава всеки човек.

Похапвайки Kit Kat, един от най-продаваните шоколадови продукти на Nestle, ще помогнете за предотвратяване на детския труд. Причината е, че KIT KAT е първата глобална марка в сферата на шоколадовите изделия, използваща какао от 100% устойчиво земеделие (опазване на околната среда, икономическа печалба и социална и икономическа справедливост). Така че следващият път, когато си купувате от любимия шоколадов десерт, вие помагате да се промени нечий живот.

Във видеото "По-добър живот (подобряване на социалните условия" на влогъра Луис Коул сами може да видите колко щастливи са днес някои от децата в Кот Д'Ивоар. Те вече не трябва да работят на какаовите полета, за да издържат семейството, което пък им позволява да ходят на училище.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама