Кои са най-интересните костюми за Хелоуин


Кои са най-интересните костюми за Хелоуин
Снимка: maskata-shop.com

Хелоуин е ритуал, който се заражда в Ирландия. В англоговорящи страни като Англия, Канада и САЩ езическия ритуал е почитан и подготовката започва месеци преди да бъдат отбелязани честванията. Едни от най-популярните традиции, които се спазват задължително е да се приготвят различни вкусни блюда на основата на съдържание на тиква както и да бъдат изработени или закупени костюми за хелоуин. Този тип страховито облекло си има своята предистория, а основната им цел е хората да се предпазят от злите духове като чрез визията си заблудят излизащите от леговищата си чудовища, приемайки техния външен вид.

Празник за прогонване на духове

С годините основните ритуали се променят и се превръщат в много по-забавни отколкото стресиращи. Затова днес костюмите, които се предлагат в търговската мрежа са по-скоро смешни отколкото страшни. Гоненето на злите духове е традиция, която се отбелязва повече от 2000 години. У нас от около десетилетие езическия ритуал се отбелязва като средство за забавление за децата.

В последната нощ на октомври се приема, че е времето, когато облечени в страшни костюми хората могат да прогонят злите духове. Атмосферата е по-скоро празнична отколкото зловеща, тъй като маскарадните облекла и вкусните сладкиши, които са традиционни за посрещането на Вси Светии са изключително забавни и щури.

Традицията повелява честването на тържествата да се свързва с:

-        Декориране на дома, заведения и търговски обекти в тематиката на празника;

-        Приготвяне на различни сладкиши и вкусотии, които хората разменят и споделят с близките си;

-        Изработване или покупка на Хелоуин костюми и аксесоари, с които да се облечете за ритуалното честване не гонене на злите духове;

-        Изработка на тиквени фенери, които се палят и поставят пред къщите.

Това са задължителни ритуали, за които се оказва, че всяка година в Англия се харчат около 120 милиона паунда. Впечатляваща е сумата и това доказва, че този тип маскарадни забавления се почитат и ценят като част от културата на католическите нации, за които тези чествания та традиционни.

Тенденции при страшните костюми

Маскарадните облекла са сред задължителните, които се приемат като основен елемент от празника на Вси Светии. И не само децата са провокирани от използване на страховитите костюми, а също така това се оказва добър повод и възрастните да се позабавляват. Въпреки, че си има обичайни за ритуала одежди в типичните оранжево, черно и тъмно лилави тонове то определено всяка година се наблюдава една по-различна тематика и трансформиране при тоалетите към такива, които са по-модерни и актуални.

Все по-често клиентите се възползват и у нас от костюми като:

- Супергерои – Батман, Капитан Америка, Спайдърмен и други;

- Анимационни герои – Спонджбоб, Пепа Пиг, Спящата красавица;

- Върколаци;

- Вещици;

- Лекарски облекла;

- Полицейски и пожарникарски костюми;

- Секси костюми за възрастни и много други;

Изобщо се оказва, че разнообразие от продукти и дрехи за маскиране са най-разнообразни, което на практика позволява на почитателите на Хелоуин всяка година да изглеждат различно и интересно.

Къде се предлага най-голямо разнообразие

Ако сте решили да отбележите тази година ритуала и да се забавлявате с близки и приятели то определено най-многообразни идеи за вашата страховита визия ще можете да откриете в каталога на MOVI.BG. Но не само от богатия асортимент могат да се възползват клиентите. Сред положителните аспекти, предоставени от онлайн обекта са също:

- Достъп 24 часа в денонощието да разнообразни тематични продукти;

- Много изгодни цени;

-  Асортимент, който в друг търговски обект няма как да откриете;

-  Професионално обслужване и бърза доставка.

Определено имате повод да бъдете щастливи и удовлетворени за празника на Вси Светии, тъй като още сега можете да си поръчате избрания маскараден тоалет. Разнообразни и атрактивни решения за малки и големи са събрани на едно място и могат да бъдат поръчани с един клик.

Статията е разработена с любезното съдействие на Rating.RS

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама