Колело за смет, за дете велосипед vol. 4


Колело за смет, за дете велосипед vol. 4
Снимка: 1bike

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед", която има за цел да срещне децата в неравностойно положение с техния първи велосипед продължава за четвърта поредна година. В рамките на предишните три издания, кампанията успя да донесе велосипеди на 503 деца от цялата страна – деца в социално слаби семейства, деца настанени в приемни семейства, деца в училищни пансиони или домове за сираци.

Тази година кампанията започва нов етап в развитието си и от двумесечна ще стане целогодишна. Екипът на 1bike и доброволците, които помагат за ремонта на велосипедите, няма да ограничат своята работа единствено за 1 юни, а ще работят през цялата година и велосипеди ще бъдат дарявани в края на всеки месец, стартирайки от месец юни.

Разбира се, кампанията не би имала своя успех, ако не бяха стотиците дарители от цялата страна, които всяка година се включват и допринасят със своите стари или нови велосипеди, части и труд. Тази година прозорецът за даряване ще бъде отворен от 15 април до 25 май.

Локациите може да намерите в официалната страница на кампанията, като списъкът ще бъде обновяван и в хода на кампанията 1bike.bg/kolelozadete.

Ако никоя от локациите не ви устройва, може да изпратите велосипеда с куриер до офис на куриер в гр. Дряново, до поискване за 1bike.bg (0877566446).

Какво се случва, след като дарите колелото си

Всички дарени велосипеди ще бъдат транспортирани от DHL Express и събрани в Дряново, където заедно с доброволци от МОГА Дряново ще бъдат ремонтирани.

За да можем да гарантираме по-голяма ефективност на кампанията, вече за ремонта ще се грижат не само доброволци, но и веломайстор, чието основно задължение ще бъде само това. В края на всеки месец, всички ремонтирани велосипеди ще бъдат изпращани с куриер до съответните институции или семейства.

Както всяка година, екипът на 1bike ще организира и доброволчески уикенди. Тази година те ще са на 5/6 май, 26/27 май и 9/10 юни.

За всякакви въпроси можете да ни пишете на info@1bike.bg или да ни се обаждате на 0877 566 446.

Кой помага в кампанията

През тази година "Колело за смет, за дете велосипед" се осъществява от 1bike с подкрепата и партньорството на Националната асоциация за приемна Грижа, DragBicycles, DHL Express България, Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение МОГА Дряново и медийната подкрепа на групата на Webground.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама