Колко щастливи са българите


Колко щастливи са българите
Снимка: iStock/Guliver

Дания изпревари Швейцария като най-щастлива държава в света, според доклад, в който страните се призовават, независимо от благосъстоянието си, да се борят с неравенството и да опазват околната среда, информира Ройтерс.

Докладът е изготвен за четвърти път от Мрежата за решения за устойчиво развитие (SDSN), инициатива на ООН, и Института за Земята към Колумбийския университет. Според него Сирия, Афганистан и осемте държави от Африка на юг от Сахара са десетте най-нещастни места на планетата.

В челната десетка тази година са Дания, Швейцария, Исландия, Норвегия, Финландия, Канада, Холандия, Нова Зеландия, Австралия и Швеция. Миналата година Дания бе на трето място след Швейцария и Исландия.

Десетте страни в дъното на класацията са Мадагаскар, Танзания, Либерия, Гвинея, Руанда, Бенин, Афганистан, Того, Сирия и Бурунди (последен). САЩ се нареждат на 13-о място, Великобритания - на 23-о място, Франция - на 32-ро, а Италия - на 50-о.

България се е придвижила леко нагоре в класацията и тази година е на 129-о място, след като миналата година бе 134-а. Непосредствено преди нея се нарежда Сенегал, а след нея Мавритания, сочи пълният доклад на официалния си сайт.

Докладът, който обхваща 157 държави, взима предвид категории като реален брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителност на живота в добро здраве, равнище на корупция и социални свободи, предаде Дарик.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама