Лекар: Какви опасности крие пробиването на ушите на бебето?


Лекар: Какви опасности крие пробиването на ушите на бебето?
Снимка: Istock

Доктор Таня Елиът наскоро сподели в профила си в Instagram защо родителите не трябва да пробиват ушите на децата, докато са още бебета.

Вижте още: Директор на родно училище със силно послание: Защо трябва да уважаваме учителя на детето си

Тази лекарка, която е и майка, често споделя полезно съдържание за своите последователи в профила си в социалните мрежи. Тя също така обясни, че пробиването на уши в ранна възраст е една от най-честите причини, поради които много хора имат алергия към никел.

"Когато имунната система на детето се развива и кожата узрява, тялото създава имунен отговор. Следващият път, когато детето е изложено на нещо, съдържащо никел, може да възникне алергична реакция", каза д-р Таня Елиът

Лекарката също така посочва, че никелът може да се намери в много храни, както и в неръждаема стомана, сребро и злато, които са под 14 карата.

Освен заради алергии пробиването на ушите на бебето може да бъде опасно, защото децата в тази възраст нямат добре изградени инстинкти за самосъхранение и освен, че могат неволно да дръпнат обецата си и да се наранят, тя може да попадне и в устата им.

Лекарите съветват пробиването на уши на детето да се извършва най-рано след навършване на 6-годишна възраст.

Вижте още: Ето на какво трябва да научите детето си на 5, 10 и 15 години, за да бъде успешна личност

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама