Любимото ни кафе издава какви сме


Любимото ни кафе издава какви сме
Снимка: Тhinkstock/Guliver

Мнозина от нас са пристрастени към вкуса на кафето - едни го обичат по-силно, други с много мляко. Оказва се, че определен тип хора обичат определен тип кафе. Книгата "Вашият код: какво говорят навиците ви за вас" изследва хората, които предпочитат определен вкус кафе и се оказва, че те имат много общи неща.

Ето какво казва кафето, което обичате за вас:

Еспресо – най-разпространеният начин на приготвяне на кафе. Бързо и просто, обикновено си го поръчват критично настроени хора, циници, саркастици, та дори и агресивни хора. Сменят си настроенията като носни кърпи, харесват здравословния начин на живот и често го практикуват, обичат да бъдат лидери, а и са такива и нямат много време за клюкарстване и дълго пиене на кафе.

Турско кафе – става въпрос за минималистични и готини хора, които не показват чувствата си току така, не са драматични. Също са склони към промяна в настроението. Най харесват общуване на четири очи, а не големи компании. Тихи са и обичат да се състезават.

Кафе с мляко – в известен смисъл опасността под формата на кафе се разводнява с помощта на мляко. Тази личност харесва да бъде приета, да бъде обичана. За нея е важна сигурността, умее да бъде и доста твърдоглава. Избягва директните конфликти и спорове, избягва и мръсната работа, лоялна е в семейния кръг. Най-добре се чувства в приятна атмосфера и с най-близките приятели.

Капучино – става въпрос за твърде оптимистична личност, която обича хората и контактите с тях. Има цели, но вижда само края, а не дребните детайли и тежката работа до достигане на целта. Често започва неща, но не ги довършва.

Кафе със сметана – тези хора често са големи позьори и актьори. Искат да бъдат известни, следват модата и новите тенденции. Нямат собствено виждане за нещата и често не схващат иронията.

Моментно (разтворимо) кафе – спокойна личност, която не бърза за никъде, не драматизира и обикновено казва какво мисли. Понякога другите я смятат за повърхностна, тъй като няма някакви големи амбиции и не е склонна към авантюри, както на работа така и в секса. Често сменя добро и лошо настроение за кратък период от време.

Безкофеиново кафе или кафе със соево мляко – обикновено става въпрос за личност, загрижена за околната среда, но често е само загрижена, а не предприема почти нищо. Ако предпочитанието към соевото мляко вместо кравето не е по здравословни причини, то става въпрос за голям актьор.

Според авторите на книгата, хората, които упорито отказват да пият кафе, са уплашени, страхуват се от живота.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама