Любимото ти вино издава характера ти


Любимото ти вино издава характера ти
Снимка: Thinkstock/Guliver

Еуфорията около официалния Ден на влюбените, Свети Валентин, вече настоятелно чука на вратата ни. И макар някои хора да отричат католическия празник, трябва да признаем, че на този ден светът слага розовите си очила в сърцевидна форма и се превръща в очарователно място, обилно полято с червено вино.

А нима има нещо по-приятно от чаша хубаво вино, изпито в компанията на любим човек? Няма нужда да ви казваме, че виненият свят е необятен и изпълнен с най-различни аромати и вкусове. Независимо дали сте сред почитателите на шардоне, или пък предпочитате плътния вкус на Kаберне совиньон, опияняващата течност може да каже неподозирани неща за вашия характер.

Шардоне

Запознайте се с Царя на белите вина! Този привлекателен сорт се слави със своята непретенциозност към климатичните условия, а вкусът му зависи изцяло от района, в който е произведен. Ароматната напитка е предназначена за хора с открити характери, които често се оказват душата на компанията. С тях се общува изключително лесно, тъй като са позитивно настроени към заобикалящия ги свят.

Каберне Совиньон

Благодарение на древната си история, Каберне Совиньон се е превърнало в едно от най-търсените вина в световен мащаб. То се консумира от истински ценители, които са намерили своето място в света. Те са уверени, силни и знаят, че заслужават най-доброто. Макар понякога да изглеждат твърде дистанцирани, те имат емоционален характер, умело скрит зад „фасадата” на безкомпромисността.

Мерло

За разлика от топлолюбивото Каберне Совиньон, Мерлото вирее чудесно и при по-хладен климат, което го прави една идея по-достъпно и разпространено. Макар ароматът на двете червени вина да е сходен, този сорт определено е по-мек, а танините в него не са толкова ясно доловими. Хората, които предпочитат да отпиват Мерло, са мечтатели, които обитават своя идеален свят. Понякога създават впечатление у околните, че са твърде вглъбени в себе си, но това е само, защото търсят положителната страна на живота и се дистанцират от реалността.

Пино ноар

Произходът на този сорт се свързва най-вече с Франция. Гроздето, което се отглежда за производството му, е изключително устойчиво на ниски температури. Почитателите му пък се славят с артистичната си натура. Те са експресивни, забавни и пълни с изненади.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама