Мащабна кампания разказва уроци #БезОтпадъци в училищата


Мащабна кампания разказва уроци #БезОтпадъци в училищата
Снимка: БГ Бъди активен

Сдружение БГ Бъди активен разпространи сред училища от цяла България  серия от образователни игри, уроци и забавления за деца и учители, посветени на опазването на чистота в града. От сдружението са подготвили за подрастващите забавления, с които да научат децата как и къде да изхвърлят отпадъците, а за учителите - наръчници как да им помогнат да научат принципите за живот #БезОтпадъци.

Няколко наръчника ще отговарят на въпросите на децата, свързани с почистване и разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и ще ги насърчават да творят, давайки втори живот на опаковките.

Освен наръчникът с лесно приложими уроци за преизползване на материалите, училищата получават още Наръчник за игри #БезОтпадъци, Еко_Песнопойка и Книжка за оцветяване _Място България.

Сборниците обхващат няколко учебни предмета, в които са адаптирани идеите за по-малко отпадъци - физическо възпитание и спорт, музика, изобразително изкуство и ръчен труд. Наръчникът за Игри #безотпадъци съдържа спортни игри за училищата, посветени на опазването на околната среда. Еко_Песнопойка включва 11 детски песнички с различни автори на музика и текст, с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Книжката "_Място #БезОтпадъци" съдържа 10 странички с лесни и закачливи задачки и картинки за оцветяване, а наръчникът "Уроци по преизползване" дава няколко урока за работилнички по преизползване на пластмаса, стъкло и хартия. Всички те учат децата колко е важно да пазим чисто, да събираме разделно отпадъците и да ги рециклираме, както и да работим заедно, за да направим нашите квартали по-красиви и по-приятни места. 

Всички наръчници са изпратени до училища от цяла България, които са се включили в дейностите на сдружението през тази година, и са със свободен достъп и за всички останали учебни заведения на сайта на Място България

ТУК може да намерите наръчниците със свободен достъп.


Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама