Мини Арт Фест с 10-то юбилейно издание


Мини Арт Фест с 10-то юбилейно издание
Снимка: ПР

Фестивалът за съвременен цирк Мини Арт Фест се завръща със своето юбилейно 10-то издание на 2-18 октомври в шатрата на Цирк "Иванов", разпъната в Южен Парк 2 в София.

И ако миналогодишното издание на фестивала беше подарък за децата на София, провел се в дните около 1 юни, то сега събитието ще е за всички с акцент към градския човек, който иска да се потопи в атмосферата на тайнството, наречено "Съвременно цирково изкуство", да научи механизмите му, да разбере посланията му, да преживее емоцията му.

Мини Арт Фест 10 започва в петък, 2 октомври, с представлението на френския артист Пол Кийтън "Фрийкове", основано на движение, манипулация на предмети и магия.

Ще може да разгледате фотографската изложба на ексцентрични костюми и съответен пърформанс – "Дрехи за трансцедентност". Футуристичната и дори пост-апокалиптична и пост-пънк концепция е на британския артист Николас Макартър, а снимките на българина и основен двигател на Мини Арт Фест Гео Калев. Ще преживеете стила и естетиката на отхвърлените и самотните, обитаващи изоставени фабрики, блатисти виадукти и маргинални депа. Фотографиите ще могат да бъдат разглеждани през цялото време на фестивала.

В събота ще гледаме 2 представления – българско и италианско. Първо, родното име Аshton Ka ще представи атракцията на живата статуя, а след това италианското дуо Masawa ще впечатли зрителите с шоуто си "V.O.G.O.T", което стъпва на сетивната връзка между мъжа и жената като предизвикателство, приключение и богатство на човешкото общуване.

В неделната вечер е кулминацията на Мини Арт Фест 10 с гвоздея в програмата - представлението "Instable" на Les hommes penches от Франция, което проблематизира ранимото битие на артиста и поета, самоизграждащ се сред заобикалящия го прозаичен свят. В момента представлението прави турне из Балканите, като една от спирките му е именно България и Мини Арт Фест. Разбира се, в последната вечер ще бъде връчена и голямата награда на фестивала – Златна мравка.

Ще има и съпътстваща разнообразна музикална програма с концерти на импровизатора от "СътвориМи" Константин Кучев, Mihaela Mártin, The Bedlam Club и DJ Africando.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама