Много забавления за децата на квАРТал Фестивал 2017


Много забавления за децата на квАРТал Фестивал 2017
Снимка: ПР

Богата и разнообразна детска програма ще забавлява най-малките посетители на квАРТал Фестивал 2017, който ще се случи в карето между бул. „Дондуков“, бул. „Мария Луиза“, бул. „Левски“ и бул. „Сливница“ с подкрепата на хипермаркети Кауфланд.

Пъзели, весела рикша, програмиране на роботи, калиграфия, ситопечат, музикални предизвикателства и още много други занимания очакват веселите квартални хлапета от 15-ти до 17-ти септември, празничният уикенд на София.

Kaufland България са подготвили атрактивна рикша. Под мотото “Свежите приятели” тя ще забавлява възрастни и деца. Рикшата има за цел да популяризира балансираното хранене сред малки и големи и ще обикаля по ул. „Цар Симеон“ на 16 и 17 септември от 16:30 до 19:30 часа. Открият ли я, децата ще получават свежи и вкусни плодове, както и интересна и полезна информация. За първите, открили рикшата хипермаркетите са подготвили и специална изненада.

В SOHO (ул. Искър 4) е подготвен е и „сериозен“ SoKIDS camp с работилници, с пъстри издателства като Рибка и Точица и с грънчарското колело на художника Марио Ангелов. Особено интересен там е и проектът Технократи. Технократи – най-новият технологичен образователен център за деца и младежи - ще представи дейността си с отворени работилници в споделеното пространство в дните 16 и 17 септември от 12 до 19 часа.

Залагайки на ново поколение хардуеър и подход, Технократи използва естественото състояние на детския ум - изобретателността, любопитството и въображението залагайки при обучението на децата на системата STEAM (science/наука; technology/технологии; engineering/инженерство; art/изкуство; math/математика). Ментори ще обучават децата и ще развиват потенциала им в две основни насоки – Роботика и Чиста енергия. Заниманията по роботика ще включват конструиране, изчисления, природни закони (съпротивление, верижна реакция и др.), сензори и създаване и програмиране на собствен робот. В отделеното време за чиста енергия децата ще имат възможността не само да правят научни експерименти за добиване на чиста енергия, но и да намерят отговор на много интересни въпроси като: какво е глобално затопляне или парников ефект, какви видове енергийни източници има (възобновяеми и невъзобновяеми) и какви са техните плюсове и минуси и др.

Sito Studio, на ул. Цар Симеон, са предвидили работилница за най-креативните деца - сито-печат за деца между 9 и 14-годишна възраст. На 16-ти и 17-ти септември всяко дете ще има шанса да се научи на сито печат и да направи своето първо произведение.

Уъркшоп за деца и възрастни с уникалната по рода си, 2х2 метрова „дръм машина“, изработена по идея на Sound Ninja предлага кокетният френски бар French 75, който се намира на същата улица.

Приказно преживяване са ни подготвили къща за четящи хлапета МОМО. Сутринта на 16-ти септември започва с йога програми, забавни езикови ателиета, народно пеене и приложна наука. А през останалото време ни чакат Ателие за майсторене на вълшебни книжки и закриване на събитието с приказен концерт.

Освен демонстрация на дейности от курсовете по "Калиграфско изписване" и "Открий своя глас", Studio 84 Art and Motion са ни приготвили и детска творилница. Работилнички за оригами, декупаж, накити, изработка и надписване на картички, опаковане на подаръци, калиграфия, декорация, мозайка, моделиране - добре дошли сте в най-чаровната творилница на КвАРТал Фестивал.

През 3-те дни от 18:00ч. вашите малчугани ще имат възможността свободно да се радват на заниманията, които са им предвидили ателие за ръчно изработени детски играчки PLAYSENSE. Подреждане на пъзели с 4-те годишни сезона; хвърляне на рингове; бързо подреждане на таблицата за умножение, Дженга и други забавни и креативни игри, имащи за цел да направят преживяването на децата незабравимо.

Детска къща ДЪГА е мястото, където всяко дете ще има шанса да се научи да изписва думи на глаголица, да си изработва книгорезделители, да рисува с къна и още много други арт-дейности, които да развият въображението им и да събудят интереса им към изкуството.

Малките музикални таланти са добре дошли в Читалище Ценко Церовски 1946. На 15.09 там ще ги чака прима балерината Красимира Колдамова с безплатен урок по балет, а на 16-ти ще ни гостуват вокална трупа “Смехоранчета”, приготвили ни демонстративни изпълнения на солисти лауреати от трупата и прослушвания на деца.

След като отидохте “С приятели на кино” идва ред и да отидете “С деца на кино”. В тазгодишното издание на КвАРТал Фестивал Дом на киното поема инициативата да запълни част от свободното време на хлапетата с френския анимационен филм - “Дългият път на север”.

Като сцена на изкуствата Ателие Пластелин ще бъде домакин на неповторимата “Работилнчика за радост и приложни изкуства АЛЕГРИЯ подходяща не само за възрастни, но и за детската аудитория на КвАРТал Фестивал. Водещ ще бъде Деница Иванова.

Специално за малките любители на музиката - в Com.bar може да станете свидетели на единствен по рода си уъркшоп за деца и възрастни с уникалната по рода си двуметрова „дръм машина“, изработена по идея на Sound Ninja, който ще бъде специален гост на събитието.

Всички модни запалянковци - и малки, и големи - са добре дошли в Дизайнерско модно ателие "Лилит" на workshop за приготвяне на украшения за коса. Малките любители на занаятите ще имат възможността да направят по свой вкус фибички, шнолки, щипки, използвайки прежда и най-различни платове.

Още творчески възможности за забавление предлага Dada Culture Bar. Ако децата ви имат желанието и таланта да “правят от нищо-нещо” и ако изпитват нужда да сътворят нещо оригинално и креативно, то Dada’s Paper Workshop for Kids е тяхното място. Ръководена от Веселка Николова, ще имат възможността да я посетят на 17.09 от 14:00ч. А през останалите дни Dada Culture Bar приветства и и малки, и големи да вземат участие в надпреварата Dada’s Catch me if you can, в свободното рисуване за начинаещи и напреднали, в Dada’s Open mic, където всеки ще има възможността да изрази таланта си на микрофон пред публика, и Dada’s Drum Session with Buny and Piero - Работилница с кахони, тарамбуки и всевъзможни перкусионни инструменти, където можете да донесете и собствен музикален инструмент.

И за всички мами и татковци, които няма да могат да останат до края, не забравяйте, че по път към вкъщи винаги можете да минете през приятелите ни от @Kraftland в Kaufland на бул. "Тотлебен 36" (новооткритият Kaufland на бул. "Цар Борис 3", близо до Пирогов), за да грабнете крафт бири за вкъщи. Повече за фестивала вижте ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама