Мъже отново обуват токчета срещу домашното насилие


Мъже отново обуват токчета срещу домашното насилие
Снимка: Facebook

И тази година мъже обуват високи токчета в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие. "Извърви километър в нейните обувки" ще се проведе на 19 май, от 14 часа, а мястото на срещата е пространството пред главните входове на НДК.

"Извърви километър в нейните обувки" е част от ежегодната кампания, в която мъже изминават километър, обути с дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху насилието над жени.

Сдружение "Алианс за защита от насилие, основано на пола", Български хелзинкски комитет и Фондация "Ресурсен център – Билитис" за шеста поредна година канят мъжете да изразят ясно солидарността си към жените, жертви на насилие, насочвайки вниманието на обществото към грозната статистика за големия брой жертви на домашно и сексуално насилие у нас.

Тази година посланието е свързано основно с мъжете, и тяхното отношение към различните форми на насилие – необходимо е те да окажат подкрепа към жертвите, и да покажат ясно, че не биха участвали в какъвто и да е акт на насилие срещу жени.

"Walk a mile in her shoes" (walkamileinhershoes.org) е международна инициатива, започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в дамски обувки, привличат медийното и общественото внимание върху насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз, и набират милиони долари в помощ на кризисните центрове за жертвите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама