На какво можем да научим децата си само чрез риболов?


На какво можем да научим децата си само чрез риболов?
Снимка: Getty Images / Guliver

Много хора виждат в ловенето на риба просто мятане на въдица, вадене на риба, пиене на бира и печене на пържоли. Истината е, че може да бъде само това, но може да бъде и много повече. Чрез ходене за риба с вашите деца може да засегнете редица важни теми, на които да говорите или да ги използвате, за да ги научите на интересни факти и неща за природата. В тази статия ще разгледаме някои от тях и се надяваме вие да споделите в коментар с нас други, които самите вие сте правили. Идеята е, че едно дете е открито да научи много за света и може да научи тонове информация с желание само ако провокирате любопитството му. Ето някои начини, чрез които може да стане това:

Видовете риба, които живеят в морето/езерото

Добра прелюдия към това може да се окаже гледането на някоя анимация, в която героите са риби - “Търсенето на Немо”, “Търсенето на Дори” или пък “История с акули”. Всяка една от тях е перфектен повод след това да заведете малчуганите на риба и да поговорите за всички риби, които живеят в морето, езерото или язовира. Може да започнете с разликата между тези, които живеят в сладка и солена вода и след това да наблегнете на целия останал свят, и всички риби който живеят в моретата, океаните, реките и езерата.

География и видове водоеми

След като поговорим за видовете риба е добре да видим и техните домове - морета, океани, езера, язовири, реки и техните имена. Може да обясните каква е разликата между море и океан, река и езеро и какво е това интересно нещо, което се нарича язовир. Очаквайте и редица въпроси от сорта на: “Защо Черно море се нарича черно, но е синьо?”, “Мъртво ли е мъртвото море” и редица други интересни питания, които могат да затруднят и най-големите умове.

Как да обичаме и да пазим природата

Може би най-ценният урок, който да дадете на вашите деца е да ги научите да пазят природата чиста, да се грижат за нейното благо и да им обясните, че целият свят е едно цяло, което живее в хармония. Може да им разкажете лошите истории за сечта на горите, за замърсяването на водите и изчезващите животински видове. Разбира се, да направите това по смислен начин и с разбиране, а не грубо. Да, те ще имат много въпроси, на които дори самите вие няма да имате отговори, а може би е важно и самите ние да си ги зададем.

Вижте всичко за риболова на сом, сашан и други риби в сайта Nasluka-Shop.com

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама