Най-лошите хранителни навици на мъжете


Най-лошите хранителни навици на мъжете
Снимка: Thinkstock/Guliver

Храненето е процес, чиято основна цел е да набави необходимите вещества в организма и да задоволи чувството ни на глад. Този прост процес днес е еволюирал до степен, в която храната, приготвянето и сервирането и са не просто задоволяване на първобитен инстинкт, а изкуство - празник за всички сетива. Храненето често обаче изисква спазването на определени норми и правила, особено когато говорим за спазване на етикет по време на важни бизнес обяди или вечери.

Според проведено проучване на международната платформа за доставки на храна foodpanda, 67% от мъжете в България не могат да боравят правилно с приборите, особено когато те са повече от два. Не така седят нещата за дамите според същото проучване. Културата на хранене при тях е силно развита, а етикетът и протоколът, който спазват по време на работен обяд или вечеря, е забележителен. 72% от бизнес дамите умело боравят с повече от 6 прибора на масата без да се двоумят кое за какво служи. Тези резултати не са изненадващи, имайки предвид, че съвременната жена е еманципирана, отдадена на кариерата си и същевременно добра домакиня.

Когато говорим за хранене в домашни условия без необходимост от спазване на тези строги норми, нещата придобиват съвсем друг аспект. В обстановка, в която не сме подложени на множество вперени в нас погледи, си позволяваме доста по-фриволно поведение на масата. Дори до такава степен, в която можем да изкараме извън контрол нашата половинка.

Ето кои са 5-те най-лоши хранителни навици, които вбесяват жените:

1) Канибализъм - нахвърляне върху храната преди масата да е готова.

Освирепели от глад, мъжете нямат навик да изчакват половинката си да се настани удобно на трапезата и да започнат да се хранят заедно. Обикновено сядат като шеф-диригенти и започват да се хранят с първото, което видят на масата.

2) Непокизъм – аранжирането на трапезата не предизвиква никакво внимание.

Дамите може да са направили чудеса от храброст трапезата им да изглежда добре подредена и украсена, за да зарадват любимия, но тази "аранжировка” може да се окаже ненужна вещ или пречка в очите на гладния мъж.

3) Телемания

Доста често любимо място за хранене се превръща масата в хола пред телевизора, ако такъв липсва в трапезарията. В такива случаи чинията се пълни и пренася в другата стая, а дамата не рядко остава обидена на масата и довършва вечерята сама.

4) Издаване на неприлични звуци 

В интимна обстановка между двама партньори често се случва представителят на силния пол да изпусне напрежението, от всички възможни части на тялото си. При това по време на хранене!

5) Мляскане

Както стана ясно, повече от мъжете не могат да боравят правилно с приборите. Това е една от причините, поради които те не могат да си служат правилно с лъжицата, когато консумират течни храни. Това поражда изключително неприятното сърбане. Твърде топлата храна пък налага консумирането и с полузатворена уста чрез звучно мляскане, което помага да бъде преглътната.

След като разгледахме "тръните” в очите на дамите, е време да обърнем поглед и към техните топ 5 лоши хранителни навика:

1) Небрежност

Често дамите приготвят, сервират и консумират храната си по халат. Това е нещото, което изкарва извън равновесие доста голяма част от мъжкото съсловие

2) Хапване на крак

Подобно на канибализма сред мъжете, така и представителите на нежния пол имат подобен навик. Често докато приготвят храната похапват на крак и когато седнат на масата, вече не са гладни.

3) Говорене с пълна уста 

Известно е, че трапезата е мястото, където освен храненето, дамите искат да споделят всичко, което им се е случило през деня и това обикновено се случва успоредно с приемането на храна.

4) Хранене с ръце 

Всички знаем колко е вкусно да си похапваме с пръсти. Но този навик е изключително дразнещ за нашия партньор, особено когато е последван от облизване на пръстите.

5) Мобилни устройства

Любимото на всяка дама е сядайки да си взема телефона. Най-често точно по време на вечерята обикновено се обажда майка й. Всички знаем какво следва след това - дълъг несъдържателен разговор, който буквално кара партньора да побеснее.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама