Не казвайте тези неща на жена, която не иска деца


Не казвайте тези неща на жена, която не иска деца
Снимка: iStock/Guliver

Смятаме, че всяка жена е естествено някой ден да стане майка, да даде живот на ново човешко същество. Но има и такива, които не мечтаят да родят и не смятат, че това е най-важната мисия в живота им. Те имат други планове за себе си, които не включват бутането на количка, неспането и безкрайните тревоги. 

Тези жени често са съдени от обществото, което смята, че не е редно тя да не иска да бъде майка. Но всеки сам избира как да изживее живота си и какво да прави с него. Ето какво не трябва да казвате на жената, която не иска да роди.

Че ще съжалява по-късно за решението си

Проектирате собственото си мнение върху някой друг, който не е задължен да приеме думите ви като закон. Това е нейна отговорност и не може да знаете бъдещето, затова не предсказвайте какво може да се случи. Също така не забравяйте, че не знаете какво точно се случва в живота й - какви емоционални, финансови и здравословни проблеми има.

Че всички жени желаят да бъдат майки

Това не е истина. И спрете да я питате дали не ревнува от всичките си приятелки и близки, които имат семейства и са щастливи майки. Тя може да се радва на чуждите деца, без да иска да има свои. Освен това, родителството не е лесно. Може би трябва да помислите за ежедневните предизвикателства, с които се сблъскват майките, преди да съдите някого, че иска да ги избегне.

Че ще промени мнението си, когато забременее

Много жени не си представят бременността като най-прекрасния период от живота им, а като нещо непознато, което крие много опасности. Тя не желае да бъде отговорна за живота на това малко същество, което може да расте в нея. Не иска да не може да контролира промените, които се случват с тялото й. Сигурна е в своето решение и не може да го промените.

Че трябва да роди, ако мъжът й го иска

Да имате мъж, който ви обича и цени, е прекрасно. Но ако тя не иска да има деца и е твърда в решението си, тогава ще търси партньор, който е на същото мнение като нея. За да бъде една връзка успешна, и двамата души в нея трябва да желаят едни и същи неща и да гледат в обща посока.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама