Не подминавайте домашното насилие със затворени очи и уши


Не подминавайте домашното насилие със затворени очи и уши
Снимка: iStock/Guliver

Докато повечето хора казват за домашното насилие: "Това не е мой проблем, не ме занимавайте, имам си достатъчно проблеми", милиони жени по цял свят страдат. Макар че обществото все още не е достатъчно осъзнато по отношение на този сериозен проблем, важно е да разбирате какво може да направите ако вие самата сте жертва на домашно насилие.

1. Да осъзнаете, че вие не сте виновна за това.

2. Да се свържете с кризисен център, където психолози и експерти ще ви подскажат как да действате и ще ви окажат юридическа помощ.

3. Задължително регистрирайте последиците от насилието и се обърнете в полиция.

Домашното насилие не е проблем на едно семейство, това е социален проблем, който касае всекиго в обществото. Ако досега не ви се е случвало подобно нещо, това не означава, че няма да засегне някой от вашите близки, деца, внуци и т.н.

Ако някой бие, обижда, унижава жена, дете или другиго, не подминавайте със затворени очи и уши. Сигнализирайте в полицията, в специализираните центрове, дайте гласност на случая. Именно пълното ни безразличие развързва ръцете на тези морални изроди. Те не се страхуват от нищо, чувстват се безнаказани, заплашват, присмиват се, насочват оръжие, държат в страх дома си, целия район...

Крайно време е да се осъзнае, че това не е техен семеен проблем, а наш, общ, човешки и не ни е все едно!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама