Нещата, които осъзнаваш, когато станеш баща


Нещата, които осъзнаваш, когато станеш баща
Снимка: iStock/Guliver

С раждането на наследника летоброенето на таткото се разделя на стара (до появата на детето) и нова (след появата на детето) ера. От една страна отговорностите се увеличават главоломно, от друга – животът наистина става по-весел.

Ако жената прави първите си стъпки в майчинството още в родилния дом, за таткото интересните открития предстоят. През първата година той ще трябва да премине курса за млади бащи. Наистина изпитите са ежедневие, но пък "оценките" са толкова сладки!

Сънят е по-голямо удоволствие от секса

Както казва един опитен татко на малък наследник: "Сънят е по-як от секса". Докато бебето е на денонощно хранене, 8-те или поне 5-те часа сън са за предпочитане пред вана с Дженифър Лопес.

Бебето е взело твоя "приятен" характер

Всички казват, че това малко беззъбо същество е твое копие. Наслаждавай му се. Това упорито и капризно вампирче ще ти помогне да разбереш колко "кръв" си изсмукал навремето от своите родители.

Ако имаш дъщеря, ти не си баща, ти си татенце

Ти също така си и нейният идеал. Да, своя мъж тя ще избира по твой образ и подобие. Ще се наложи да се превърнеш в баща за чудо и приказ, за да има все пак твоето малко сладко момиченце шанс да бъде щастлива жена. Сигурно вече си разбрал – не жените променят мъжете, а дъщерите.

За дъщеря си ще влезеш и в огъня

Какво толкова да преживяваш за сина си? Той е мъж. Него трябва да научиш да играе футбол, да забива гвоздеи, да работи с фазомера и да приготвя барбекю. А дъщерята... Тя е едно безкрайно преживяване – гледаш я като принцеса, после идва цикълът, после гаджетата… съпругът…

Домът е много опасно място

С появата на наследника и най-безобидните места в дома се превръщат в заплаха. Затова 90 % от възпитанието на детето ти се състои в спасяване от евентуални травми. А безопасните места дребосъкът изследва със свои методи – гризане, рисуване, късане, лигавене, хвърляне и тези дейности го поддържат във форма.

Малък не значи тих

Макар детето ти да е 50 см, а теглото му да не надвишава 3 кг, то с лекота може да събуди 9-етажна сграда. Дори да изпиеш няколко бири и да си сложиш тапи в ушите, все едно тишината е мираж.

Свободно време това е времето, когато детето спи

Да, твоят мъник е суров работодател. Нямаш право на почивни дни, отпуск и дори на болнични. Бъди благодарен, ако успееш да обядваш или да отидеш до тоалетна. Но ти поне ходиш на работа, а майка му упражнява посещение на тоалетната в тандем.

Ти си лошото ченге

Вероятно твоят тригодишен дребосък е истински виртуоз в манипулирането на майка си. Затова на теб се пада ролята на "лошия". Все пак някой трябва да постави на място малкия диктатор, който върти всички на пръста си.

Доброто филмче се гледа 100 пъти

А много доброто – всеки ден, което прави 365 пъти в годината.

Ти си велик дипломат

Ако можеш да се договаряш с детето си, ти си готов за дипломатическa кариера. Толкова си убедителен, че можеш да накараш Доналд Тръмп да си боядиса косата черна и да изпее Марсилезата в дует с Мерил Стрийп.

Ти си конче!

Всеки баща, рано или късно, се превръща в конче. Таткото е най-добрата атракция!

Всъщност най-важното, което ще разбереш с появата на детето си е, че щастието вече има нов аромат – на бебешка пудра, мляко и ванилия. Дори да си бил корав циничен мъж, веднъж станал татко, ти си в състояние да се разтопиш в усмивка при вида на спящото бебе. То със сигурност ще те направи по-добър и много по-щастлив човек.

Източник: mamaninja.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама