Организиране на тематично парти за рожден ден за 5-9 годишни - 6 топ съвета


Организиране на тематично парти за рожден ден за 5-9 годишни - 6 топ съвета
Снимка: zabava.bg

Организирането на парти за рожден ден на децата ви може да бъде непосилно и стресиращо, особено ако нямате план. Може би си мислите: откъде да започна - от украсата или от храната? Ако сте напрегнати от планирането на партито, вероятно е да забравите някои ключови части от него.

За щастие, следването на следните съвети може да го направи много по-лесно - и забавно. Ето шестте топ съвета за планиране на перфектното парти за рождения ден на вашето дете!

1. Изберете тема

Първата и най-важна стъпка към планирането на парти за детски рожден ден е изборът на тема. За да направите партито по-уникално и да го съобразите с интересите на детето си тематиката е задтлжителна. Помислете за любимото занимание или филм на детето си като отправна точка. Те могат да се превърнат в чудесни теми за партита. Други области, за които да помислите при избора на тема, са любимите места за посещение, играчките или героите, които то гледа.

Ако се затруднявате да измислите тема, която ще се хареса на детето ви, ето няколко популярни идеи за парти украса, които да обмислите за рождения ден на вашето дете:

Горски животни – подходящо и образователно тематично парти за всички деца, които обожават животните и природата.

Отмъстителите – за запалените малки фенове на супергероите на Marvel.

Футболно парти – за бъдещите малки футболни легенди.

Pepa Pig – сладкото прасенце Peppa Pig може да оживее в партито.

Фермата – образователна и забавна тема за всички деца.

Динозаври – подходящо парти за децата, които се вълнуват от динозаврите.

2. Определяне на списъка с гости и изпращане на покани

Следващата стъпка е да определите кого ще поканите и след това да изпратите покани. Най-добрият начин да решите кой да е в списъка с гости е да определите бюджет и колко деца могат да дойдат в рамките на този бюджет. Важно е да знаете какъв вид парти искате, преди да съставите списъка с гости.

3. Изберете мястото

Има много чудесни места за провеждане на детско парти, но има и много неща, които трябва да се вземат предвид, преди да се вземе решение за място. Първото нещо, което трябва да решите, е дали ще организирате партито у дома, или искате да наемете място за провеждане. Ако решите да изберете място за провеждане на тържеството, важно е да вземете предвид сезона и времето. Ако детето ви има рожден ден през зимата, мястото навън не е най-добрата идея, но място с контролиран климат и закрити стаи за партита ще бъде чудесен вариант. Като съвет, може да е важно да изберете място, което има на разположение вътрешни и външни зони, в случай на неочаквано време.

4. Избор на торта, храна и напитки

Следващата стъпка е да решите каква храна да изберете. Не забравяйте да изберете любимия вкус на детето си. Направите избора си в зависимост от тематиката на партито.

5. Закупуване на декор и подаръци за партито

Ако партито ви се провежда в наето заведение, има голяма вероятност то да ви осигури украса и дори да предостави партийни подаръци. Ако обаче трябва сами да осигурите подаръци и украса, можете да го направите по няколко различни начина.

Да купите украса/парти фаворити

Балони

Покривки за маса

Банер/знак за рожден ден

Шапки за партито

Конфети

Панделки

Фонтани за торта

Други декорации, например торта на калинката и черния котарак

6. Избор на игри

Независимо дали партито за рожден ден е в заведение или у дома ви, важно е да подберете забавни игри, с които да забавлявате гостите си! Важно е да изберете игри, които са предназначени за игра от група деца. Не бихте искали да изберете игра, която ще остави без внимание половината от гостите на партито.

И накрая, важно е да наблюдавате децата, докато играят игри, за да сте сигурни, че никой няма да се нарани или нищо няма да излезе извън контрол.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама