От дете за дете - Стани таен Дядо Коледа!


От дете за дете - Стани таен Дядо Коледа!
Снимка: iStock

Магията на Коледа започва в детството с подаръците под елхата и висящите чорапи пълни с лакомства. Със споделената празнична храна с мама, татко, и баба и дядо, и по-големите или по-малки братя или сестри. Това е времето, когато децата създават своите спомени с много щастие и любов – вид магия, която остава за цял живот.

Но има много деца, които живеят в социално слаби семейства. За тях Коледата е всичко друго, но не и магия. Без подаръци, без лакомства, без празнична храна. Те са тези, които плащат най-високата цена.

Повече от 300 хиляди са социално слабите семейства в страната. 8 от 10 деца живеят в материални лишения, защото семействата им са с ниски доходи. Около 32 хиляди са децата с увреждания и затруднения в развитието, чиито родители разходват всичките си средства за тяхното здраве и образование и всичко друго е на заден план. Знаете ли, че някои от тези деца не са опитвали шоколад от години.

Можете да помогнете на тези деца да почувстват магията на Коледа – магия, която да остане в техните спомени за цял живот. За тези деца няма много време за създаване на щастливи спомени, защото детството е кратко, но и ценно.

Стани таен Дядо Коледа като дарите нов подарък или пакетирано лакомство за някое уязвимо дете.

И понеже магията на Коледа са не само подаръците, а топлина, любов и отношение. Заповядайте с вашето дете. Нека то да стане тайния Дядо Коледа за друго дете. В къщичка номер 9 на Sofia Christmas Fest всяко дете може да напише писмо, което то да стопли сърцето на друго дете.

Къде можете да оставите подарък?

Sofia Christmas Fest, НДК, парка до Кино Кабана.

Къщичка номер 9

Кога?

От 20 ноември до 17 декември, всеки работен ден от 17:00 до 21:00 часа, а през почивните дни от 10:00 до 21:00 часа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама