Отбелязваме Седмицата на Бащата


Отбелязваме Седмицата на Бащата
Снимка: iStock/Guliver

Между 9 и 15 ноември 2015 г. в цялата страна ще се проведе третата Седмица на Бащата.

Надсловът на Седмицата на Бащата през 2015 г. е "Баща за пример". Всеки баща или важен за детето мъж е пример, през който детето изгражда представата си за света. Седмицата на Бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит. Нека растем заедно с децата си и не забравяме, че ежедневно и ежечасно те учат от нас.

Публични събития за Седмицата на Бащата ще бъдат организирани из цялата страна. Вижте програмата на отворените събития на Седмицата ТУК!

Със собствени инициативи в Седмицата ще се включат и много организации – училища, детски градини, неправителствени организации, компании и др.

Националната кампания "Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

"Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 35 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама