Отново на училище...без училището?


Отново на училище...без училището?
Снимка: Pixabay

Със захлаждането на времето настроението ни започва да става все по-унило, плажните партита, летните фестивали и дългите нощи остават далечен мираж и бие звънецът, който да ни върне в еднообразното ежедневие. Докато бяхме в училище или университета, с началото на новата учебна година започваха и новите начала – нови колеги, дрехи, пособия, курсове. Но дори и сега можем сами да си създадем това чувство, въпреки че нямаме класни стаи, в които да се завърнем триумфално с летен тен и много натрупани истории. Необходимо е само да поемем инициативата в свои ръце.

Заговори на нов език

Най-вероятно има някой език, който винаги си искала да научиш – дали заради красивото му звучене или заради мечтано пътуване. Добрата новина е, че курсове по езици се срещат под път и над път в София, дори за по-екзотични такива. Разрови се за курсове, които започват в началото на есента, за да прекарваш някои от вечерите след работа в трениране на мозъка, а защо не и да се запознаеш с нови хора? Потапянето в учебна обстановка със сигурност ще те освежи. Бонус: никога не знаеш кога езикът ще ти влезе в полза в работата или в ежедневието, когато случайно успееш да преведеш на кинодругарчето липсващите субтитри от филма ;)

Открий твореца в себе си

Има ли нещо, за което все ти се иска да имаше повече време и да усвоиш? За което си обещаваш, че някой ден ще се захванеш сам/а вкъщи, но този ден така и не идва. Гарантираме ти, че ако се ангажираш с конкретна дата (а и заплатена сума), ще се отнесеш към мечтаното занимание по-отговорно. Това може да е йога, курсове по пеене, калиграфия, уроци по пиано, китара, астрология?!... Със сигурност, докато четеш това, се сещаш за нещо, което тайно ти се иска. Потърси място, където можеш да го сбъднеш! Ако имаш приятелка, с която отдавна си обещавате да започнете да ходите на танци например, свържи се и с нея. Меркурий вече не е ретрограден, така че няма какво да попречи на плановете ти.

Присъедини се към книжен клуб

Най-вероятно си ги виждала във филмите. Група хора, обединени от любовта си към четенето, които се събират всяка седмица или през определен период от време, за да обсъдят книга, която всички са се разбрали да прочетат. Ако обичаш да четеш и обсъждаш прочетеното, след кратко проучване със сигурност ще попаднеш на активен такъв клуб, към който да се присъединиш. Задължителните четива ще ти помогнат да се разведриш и да се пренесеш на друго място, докато пътуваш до офиса например, и така прочетените ти книги за годината няма да завършат с летните лежерни плажни четива. А всички сме попадали на онези статии с навици на успешните хора, в които те казват колко важно е четенето, нали?

Запознай се с нови хора

Голяма част от вълненията покрай започването на новата учебна година за учениците и студентите често са свързани с новите контакти, които ще завържат. Дали приятелски или романтични, всяко ново запознанство действа освежаващо и дава нова гледна точка. Можеш да пробваш например парти за необвързани в някой клуб или пък нещо, свързано с интересите ти. Ако имаш домашен любимец, можеш да се сближиш с хората, които така или иначе виждаш почти всеки ден, докато го разхождаш. Опитай нещо ново. Излез извън зоната си на комфорт!

Ние ти пожелаваме успех, каквото и да избереш. Дори и да нямаш учебни предизвикателства, можеш с малко желание да си създадеш свои, с които да се справиш. Хубавото е, че са по твой избор!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама