Отворено писмо до бъдещия ми съпруг


Отворено писмо до бъдещия ми съпруг
Снимка: iStock/Guliver

Най-напред искам да ти кажа "Благодаря!". Благодаря, че дойде в живота ми и ми показа, че съм съвършена във всяко едно отношение, всяка една форма, всяка една емоция. Благодаря, че си до мен, когато се побърквам за дреболии и когато има толкова неща, за които да съм ти благодарна. Благодаря, че си на линия, когато имам нужда от някого. Благодаря ти за оня „не-мога-да-повярвам” поглед, с който ме гледаш, когато правя нещо глупаво и който ме кара да спра.

Искам да ти кажа "Съжалявам!”. Съжалявам за всички лоши неща, които съм направила. За случаите, в които съм се държала като кучка, за дните, в които съм се ядосвала, когато нещата не стават по моя начин, за това, че съм избухвала за глупости. Съжалявам, че съм толкова твърдоглава понякога и държа всичко да бъде направено по определен начин или за определено време. Такава съм и не мога да се променя, но все още можеш да се научиш да живееш с това. Съжалявам, че задълбавам в дребни неща без никакво значение, а две секунди по-късно се извинявам, понеже се чувствам зле.

Искам да ти кажа "Обичам те!". Обичам начина, по който ме гледаш. Обичам това, че с теб мога да бъда себе си – онова мое лудо, глупаво, емоционално, твърдоглаво Аз. Начина, по който само от погледа ти мога да разбера дали това, което съм казала, е правилно или погрешно. И начина, по който мога да видя в очите ти колко ме обичаш, от цялото си сърце и душа. Обичам това, че оценяваш всичко, което мога да ти дам, и това, че ме обичаш заради мен самата. Обичам това, че когато те погледна, не искам да поглеждам друг мъж. Обичам мисълта, че всяка вечер, когато се прибирам от работа, вкъщи ме чака любящият ми съпруг. И факта, че целият си мой, сега и завинаги.

Ти разби всички стандарти, които си бях поставила за мъжете и нещата, които търсех у тях. Защото ти със сигурност си нещо специално. Спомням си колко се молех и се надявах някой ден да се появиш в живота ми. Мъж, който ще ме обича, уважава, оценява любовта ми и всичко, което му давам. Вече знам, че съм поддържала стандартите си високи, за да намеря някой чудесен като теб.

Толкова съм развълнувана да прекарам живота си с един такъв страхотен мъж, който ще слуша фалшивото ми пеене и ще ме гледа все едно съм най-сладкото нещо на света; който ще ме накара да повярвам, че съм риалити звезда в танцово шоу, когато нямам никакво чувство за ритъм. Някой, който ще ми позволи да планирам изненади и да му правя ръчно изработени подаръчета. Развълнувана съм от приключенята, които ще изживеем заедно, от споделените спомени. Развълнувана съм от възможността да се смея с теб, да плача с теб, да върша лудории, да откривам нови неща, да те обичам. Развълнувана съм от това, че израствам като личност и като двойка заедно с теб и че намирам нови начини да бъда по-добра съпруга.

Ако съм ти бясна, не ме оставяй да си тръгна, защото съм наистина добра в това. Не ме оставяй да се оплаквам или да крещя. Сграбчи ме и ме прегърни. Кажи ми, че всичко ще е наред. Нека омекна в ръцете ти и да усетя, че наистина всичко ще е наред. Нека никога не си лягаме скарани, защото това ще влоши нещата. Винаги се извинявай, когато си сгрешил, както ще правя и аз. Да признаваме грешките си е ключ към едни страхотни отношения.

Не казвам, че всичко ще бъде идеално. Ще имаме и трудни моменти, наред с добрите. Но искам да знаеш, че ти си моят човек и винаги ще бъдеш моят човек. Търсих дълго и усилено, докато намеря някой, който да ми пасва толкова добре и ще направя всичко по силите си да те задържа, както се надявам да направиш и ти.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама