Пет забавни идеи за игри на открито за цялото семейство


Пет забавни идеи за игри на открито за цялото семейство
Снимка: shutterstock.com

Вече официално навлязохме в летните месеци от годината, което означава само едно - още повече забавления на открито и незабравими моменти на чист въздух. Това е идеалното време, в което можем да се сближим още повече с децата си, измисляйки какви ли не вълнуващи занимания с тях.

В тази статия ще опитаме да ви помогнем именно това - да се сетите какво бихте могли да правите навън с вашите наследници. Сигурни сме, че пред вас има достатъчно опции, с които да подарите спомени за цял живот на своите малки малчугани. Готови ли сте? Нека започваме!

Приготвихте ли велосипедите?

Независимо от възрастта, стига да не е пеленаче, разбира се, вашето дете е напълно готово да възседне своя велосипед и да покаже какво умее. На пазара вече има достатъчно модели, подходящи за всяка една възраст. Ако детето ви все още е малко и няма как да се справи с истинско колело, прекрасна идея е да му подарите от т.нар. колела за балансиране. Те са малки по размер и не разполагат с педали, но позволяват на детето да се научи да балансира, с което да направи по-мек преход към истински велосипед. А ако наследникът ви е вече по-голям, може би е назрял момента да покара и истинско колело. Ако спадате към по-притеснителните родители, може да им вземете и подходящи протектори за деца.

Тротинетките - по-актуални отвсякога

Няма как да не сте забелязали, че класическите тротинетки сякаш изживяват ренесанс в последните няколко години. По улици и паркове е пълно не само с деца, но и с възрастни хора, които се качват върху тях и пътуват по този начин. А знаете ли, че вече има и тротинетки, които следват растежа на детето? Този модел е перфектен избор за първа тротинетка, тъй като съчетава в себе си три различни средства за предвижване - скутер, управляван от родителя, колело за бутане и тротинетка. Тротинетката разполага и с предпазен бутон за заключване, позволяващ ѝ да се движи единствено в права посока.

Първа световна (водна) война

Лятото е онзи сезон от годината, в който можем да използваме и водата като средство за забавление. Децата обожават всичко свързано с нея, включително и да водят т.нар. “водни войни”. Ако имате по-голямо семейство, съвсем спокойно бихте могли да се разделите на отбори и да се изправите един срещу друг. Разбира се, първо се въоръжете с подходящия воден бластер. Най-важното тук е да не се притеснявате, че бихте могли да се намокрите. Спокойно, това е изцяло в реда на нещата. В края на деня просто ще се преоблечете!

Лятото е перфектен сезон за малко тенис на маса

Редовното спортуване е важно за здравето, а при децата играе и осезаема роля за тяхното двигателно развитие. Именно поради това ви съветваме да спортувате заедно с децата си, възможно най-много. Добрият стар тенис на маса е чудесен вариант за това, тъй като в повечето паркове има маси, които бихте могли да използвате с цялото си семейство. Вземете си подходящия комплект хилки и топчета, а след това просто намерете добра маса и се развихрете! Най-вероятно здравата ще се изпотите, тъй че по-добре си пригответе и дрехи за преобличане.

На морето сте? Научете малките си наследници да сърфират

Искрено се надяваме, че сте планирали поне една лятна почивка на морето за тази година. Моментите на плажа представляват ценни спомени, които децата ви никога няма да забравят. А така и така сте там, защо не ги научите да сърфират? В търговската мрежа вече има всякакви вариации на детски сърф, с който малчуганите могат да влязат във водата и да направят първите си стъпки в тази посока. Разбира се, бъдете близко до тях през цялото време, за да ги предпазите от инциденти.

В заключение можем да кажем, че летният сезон, а и не само, предразполага към десетки различни активности за цялото семейство на открито. Използвайте някоя от нашите идеи и натрупайте ценни семейни спомени с малките си калпазани. Можете да бъдете сигурни, че децата ви никога няма да забравят тези ценни моменти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички