Плуването е важно за децата с аутизъм


Плуването е важно за децата с аутизъм
Снимка: Декатолон

Докато броят на децата с аутизъм се увеличава, при тях не се променя характерното затруднено социално поведение и трудна комуникация. Сред най-големите рискове при хората с подобна диагноза е и сравнително кратката продължителност на живота.

Това е обект на изследване на учени от Колумбийския университет, Ню Йорк, което показва, че в периода 1999-2014 г. в САЩ за смъртността сред децата, диагностицирани с аутизъм, най-честите причини са били задушаване и удавяне, като това е при близо 80% от нещастните случаи.

Опасността от удавяне при малчуганите с аутизъм, според учените, произлиза от тяхната липса на адекватна комуникация с околните. А когато са в период на изострен стрес или страх, често могат да търсят усамотение в близост до вода, което, само по себе си, е предпоставка за нещастен инцидент.

КАК ДА ВОЗИМ НОВОРОДЕНО В КОЛА

По тази причина специалистите препоръчват на родителите, чиито деца са диагностицирани с аутизъм, да ги записват на тренировки по плуване, наравно със стандартните говорна и поведенческа терапии. Правилното спортно обучение по плуване би предпазило подрастващите срещу евентуални инциденти в близост до водни басейни.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама
Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама