Подари книга на читалище в нужда


Подари книга на читалище в нужда
Снимка: iStock/Guliver

"Подари книга на читалище в нужда" е благотворителна инициатива, която се осъществява за втори път. Целта на начинанието е да бъдат събрани книги, които ще бъдат дарени на читалища, намиращи се в две български села: с. Дълбоки (Старозагорско) и с. Ветрен дол (Пазарджишко).

Основателите на сайта vibes.bg Станислава и Константин Симидчийски насочват усилията си именно към селата, защото това са населените места, получаващи най-малко подкрепа, особено когато става въпрос за култура.

На 23-ти май (сряда) от 19 часа те правят реверанс към Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, канейки читатели и партньори в столичния бар "Макондо". Входът е една или повече книги за дарение.

"Книгите там са стари, често в лошо състояние и понякога липсва дори задължителната училищна литература. А там живеят деца. Деца, които имат списък от задължителни книги за училище, деца, които имат интерес към литературата, но нямат възможност да си купуват често нови книги. Или каквито и да било книги...", споделя младото семейство.

В рамките на първата инициатива "Подари книга на читалище в нужда" през 2016 година бяха събрани повече от 1200 книги, които бяха дарени на читалищата в с. Столетово (Карловско) и с. Селановци (Врачанско).

Всички желаещи да подкрепят инициативата, които не са в София или нямат възможност да присъстват на събитието, могат да изпратят книги за дарение директно на читалищата на следните адреси: НЧ "Развитие 1878", с. Дълбоки, област Стара Загора, ул. "Септемврийци" 17 до Христина Янкова и Читалище "Култура", с. Ветрен дол, област Пазарджик, улица "Първа".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама