Правят първата академия за безплатно обучение на детегледачки


Правят първата академия за безплатно обучение на детегледачки

Подготвя се първата социална платформа за светкавично поръчване на детегледачки, които преди това са минали обучителен курс в специална академия.

Единственият по рода си в Европа проект, в превод носи името "Добрите рицари". Причината е, че е вдъхновен от две благородни каузи – в помощ на родители в нужда и създаване на допълнителни работни места.

GoodKnight включва академия за безплатно обучение на детегледачки и социална интернет платформа, в която преминалите успешно ще бъдат включени. От нея родители ще си поръчват помощници, избирайки сред най-добрите.

От тази есен, всички желаещи да се занимават с професията "детегледач“ ще получат в академията напълно безплатно know-how. Сред преподавателите ще има психолози, педагози, медицински специалисти и други.

Социалната платформа ще свързва родителя с помощници с лекота. Крайната цел е от момента на заявка до приемането на ангажимент, да отнема не повече от 90 секунди! Посредством Facebook регистрация, родителите ще намират детегледачка, с която имат общи познати и ще следят коя има висок рейтинг. Календарът в платформата ще помага издирването на свободна помощница да става дори спонтанно, на момента. От друга страна детегледачките ще получават обратна връзка от родителя за свършената работа.

10% от всички приходи от проекта ще отиват за благотворителност, свързана с деца.

Според данни на НОИ има 140 000 домакинства с деца до 10 годишна възраст в София. 70 000 от тях са с деца до 6 годишна възраст, а 27 000 от тях излизат веднъж седмично. Около 30 000 домакинства с деца в София не излизат, защото ги е страх да пуснат чужд човек у дома, който да им помага с децата или защото не желаят бабите да ги гледат поради различия в моделите на възпитание.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама