Пролетен ВЕГ Фест


Пролетен ВЕГ Фест
Снимка: Thinkstock/Guliver

"София ВЕГ Фест” - Пролетен фестивал, ще се проведе на 28 и 29 март от 12.00 до 19.00 часа в Есенс Център, ул. 6-ти Септември 37 (вътрешен двор), София.

"София ВЕГ Фест" е обществено събитие, което има за цел да популяризира веган начина на живот. Провежда се няколко пъти годишно, по различни поводи и на различни теми, както и в различни формати.

Фестивалът предоставя на публиката лесен достъп до информация и продукти, а също и подпомага активно, пряко и косвено, свързаните с него икономики: производство, търговия, услуги и др.

Фестивалът е естествен резултат от обществените и световни тенденции към промяна в начина на живот към по-здравословен и в по- близък контакт с природата, както и от потребността от създаване на здравословни навици, особено у подрастващите.

„София ВЕГ Фест” предлага разнообразие от лекции, дискусии, готова за консумация веган кухня, както и продуктови/фирмени презентации, свързани със здравословния начин на живот.

По време на фестивала, не се допускат продукти съдържащи животински съставки като:

- Месо и месни продукти

- Риба и рибни продукти

- Мляко и млечни продукти

- Кожа с и без косъм, велур, вълна, ангора, мерино, коприна, пера и перушина и др.

- Мед, желатин и др.

*Изключение от животинските продукти правят продуктите с пчелни съставки като допълнителни към основните (напр. восък, прополис и др.)

Хранителните продукти и напитките, предлагани от търговците, трябва да са изцяло растителни и натурални, органик или био.

Козметиката, която се предлага, НЕ е тествана върху животни и НЕ съдържа животински съставки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама