Психолози: Златното правило на "Трите минути", с което ще спечелите доверието на детето


Психолози: Златното правило на "Трите минути", с което ще спечелите доверието на детето
Снимка: iStock

Детските психолози разкриват златното правилото на "Трите минути", което е ключово за спечелването на доверието на детето. Ако започнете да го прилагате, може да сте сигурни, че детето ще ви се довери дори когато е в по-зряла възраст.

Вижте още: Директор на родно училище със силно послание: Защо трябва да уважаваме учителя на детето си

Основната идея е всеки ден, когато се срещате с детето да се държите все едно не сте се виждали отдавна, дори и да не сте били заедно само за няколко минути, защото сте били в магазина. Важно е да прекарате три минути на едно ниво с очите на детето, да го прегърнете и да го попитате какво се е случило, докато не сте били заедно.

Разбира се, правилото за три минути не означава, че трябва да прекарвате само три минути на ден с детето си. Това означава, че трябва да прекарате три минути с детето веднага след като се виждате след кратка или по-дълга раздяла.

Психолозите са категорични, че децата имат най-голяма нужда и доверие да разкажат всичко, което са преживели през първите три минути от срещата ви.

Вижте още: Ето на какво трябва да научите детето си на 5, 10 и 15 години, за да бъде успешна личност

Важно е да изслушате детето си докрай, дори ако изглежда, че говори за не до там съществени неща, защото по този начин ще му покажете, че се вълнувате от него и ще създадете в него навик да споделя с вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама