Пъзели - съвети при покупката им


Пъзели - съвети при покупката им
Снимка: iStock/Guliver

Да редиш физически пъзел е доста интересно и пипкаво занимание, особено ако не го правим често. Всяка част да бъде огледана и съобразена със своите индивидуални изисквания, да бъде разгледана цялата картинка, да се намери най-правилното място, където да бъде поставен фрагментът – все сложни до стряскане неща, с които трябва да се справим.

Топ пет съвета при избора на пъзели

Какви обаче са стъпките за избиране на пъзел в магазина или в онлайн каталога? С какво трябва да се съобразим? Подготвихме пет важни съвета, които се надяваме да помогнат при избора на следващия пъзел.

Съвет #1: Започнете с това за кого го избирате.

Първото и най-важно нещо е отговорът на въпроса „Кой ще го реди?“. Преди да изберете модел, който ще закупите, то най-важно е да знаете възрастта на този, който ще го получи и ще има честта да го реди.

Ако е под дванадесет години, то се съобразете и с пола, защото това също е важен фактор при избора на такъв подарък за малчугани. За подобни претенциозни възрасти, препоръчваме посещаването на специализиран магазин за детски подаръци, какъвто е Malchugani.com.

В този онлайн магазин ще намерите всичко необходимо, което ще помогне да зарадвате и деца на всякакви възрасти.

Съвет #2: Изберете лесна картинка, ако е за първи път!

Въпреки че е често подценяван, пъзелът не е лесна задача. Това е занимание, което отнема много време и мисловни ресурси, които обаче се възнаграждават след време.

Но помнете, че това изобщо не означава да се опитвате да скочите над възможностите си и да изберете картинка, която да е твърде сложна за нареждане. Изберете така, която е с по-малко сложни шарки и с по-директно прескачане от цвят в цвят.

Съвет #3: Размерът има значение.

Този съвет допълва предния. Съветваме ви да действате предпазливо относно размера на пъзела.

Тук става дума по-скоро за броя на частите, които съдържа комплекта. Ако ги избирате за малко дете, то старайте се всеки фрагмент да е голям и частите да са малко, за да може да задържите интереса на детенцето по-дълго и така да постигнете образователния ефект на пъзела.

Напомняме, че в онлайн магазина за детски играчки Malchugani.com вие ще откриете огромно разнообразие от големина и модели пъзели. Налични са както за малки, така и за големи.

Съвет #4: Винаги избирайте разнообразни картини!

Предизвиквайте самите себе си. Този съвет е по-скоро за онези, които са решили, че колкото повече се упражняват в един тип картинки, толкова повече се усъвършенстват.

Не се стремете да ставате олимпийци на пъзелите, а поемайте по нови пътища и жанрове на картинките – от портрети, през пейзажи, та до снимки на различни обекти. Изпробвайте новото!

Съвет #5: Не забравяйте да се забавлявате!

Преди да изберете новия пъзел, който да започнете да обработвате вкъщи, си помислете дали тази картинка ще ви е интересна. Все пак не забравяйте, че най-основната задача на пъзела е именно да ни забавлява в моменти, в които искаме да се разсеем.

Не позволявайте на това занимание да ви докарва нетърпеливост и раздразнителност. Стремете се към доставяне на спокойствие и удовлетвореност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама