Революционна книжка помага на децата да заспят


Революционна книжка помага на децата да заспят
Снимка: iStock/Guliver

Едно от най-големите предизвикателства, с които се сблъскват родителите при отглеждане на децата, е трудното заспиване на малчуганите. Хиляди майки ежедневно се изправят пред този проблем, който често остава без решение и води до много безсънни нощи не само за детето, но и за възрастните.

За всички тях е книжката "Зайчето, което иска да заспи“ от шведския психолог Карл-Йохан Форсен Ерлин. Тя представлява иновативен и революционен подход за бързо и спокойно заспиване. Това се постига посредством сложни психологически техники, които имат за цел да помогнат на детето да се отпусне, да заспи по-бързо и да спи по-спокойно всяка нощ.

До момента правата за "Зайчето, което иска да заспи" са купени в 40 държави. За по-малко от месец в Дания са продадени 100 000 екземпляра, а във Великобритания само за седмица – 30 000 копия.

Най-голямото признание за Карл-Йохан Форсен Ерлин обаче са хилядите доволни родители и положителните отзиви за неговата книжка, която доказано приспива всяко дете.

"С тази книга се опитвам да помогна на всички родители, които трудно приспиват децата си вечер или следобед. Искам децата да се отпускат и да заспиват по-бързо всеки път, когато слушат историята", споделя авторът Карл-Йохан Форсен Ерлин.

Карл-Йохан Форсен Ерлин е учил психология в различни шведски университети и е мастер практик по невролингвистично програмиране. Той работи като писател, ментор, лектор и преподавател по личностно развитие и лидерство. В момента пише поредица от книги за деца, чиято цел е да помагат на малчуганите да спят добре, да разберат собствената си значимост и да развият умения за преодоляване на трудностите в живота.

За "Зайчето, което иска да заспи“

Главен герой в историята е зайчето Роджър. То е уморено, но не може да заспи и затова майка му предлага да отидат при чичо Прозявко, който може да му помогне. По пътя зайчето и майка му срещат любезния охлюв Сънливко и мъдрата сова Натежали клепачи, които им дават съвети как да заспи по-бързо. Роджър изпитва все по-голяма умора, но все пак продължават към дома на чичо Прозявко. Той поръсва зайчето с вълшебен прашец за заспиване и щом се прибира вкъщи, то веднага заспива и спи дълбоко през цялата нощ.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама