Rose Sofia - новото място в сърцето на столицата


Rose Sofia - новото място в сърцето на столицата

Нашият разказ започва така – малко особено, през погледа на една дама…

От години обичам да се разхождам по улица „Иван Вазов“. Бавно. Наслаждавам се на красивите сгради, повечето от които са офиси на модерни, работещи хора. Интересни са ми арт магазинчета и младите хора, обсъждащи на улицата мечтите си. Разминавам се с красиви жени в бизнес облекло и забързани мъже, говорещи по телефона. Тук всичко е някак на мястото си. Пресичам „6-ти септември“ и точно преди да се гмурна в „Раковска“, стигам до любимата си сграда – великолепно съчетание от аристократизъм и дух, от архитектура и стил. Някой ми беше казал, че по време на Втората Световна Война е пострадала сериозно, но са я възстановили. Днес е паметник на културата. Имам своя любима част от сградата. Винаги се спирам и гледам към големите прозорци на помещението, което е точно на ъгъла с „Раковска“, то е празно, някак притихнало, сякаш чака. Преди година и половина го отвориха за едно арт събитие – различни театрални пърформанси и сценични проекти. Видях залите отвътре – високи тавани, светлина. Останах очарована. Пожелах си да вляза пак…

И ето, че се случи. Днес вратата към тези големи прозорци е отворена. Влизам. Озовавам се на най-готиното място в топ центъра на София. Не си спомням кога за последно съм се впечатлявала така. Красиво и изискано. Супер шик и модерно. Казва се Rose. Предполагам, че името е трибют към „Българска роза“, които се помещават в съседство. Детайлите и орнаментите по стените са същинско произведение на изкуството. Мебелите са луксозни и стилни. Интериорният проект и дизайнерските решения са дело на арх. Красимира Лазарова, чиято работа познаваме добре от първото „Червило“, „Black label” и още няколко модерни пространства в града ни. Високите тавани, които буквално те пренасят във времето, сега са украсени с уникални футуристични полилеи. Правил ги е Иван Радев - онзи млад дизайнер, който преди време превърна Телефонната палата в София в огромна клавиатура.

Тук дори дизайнът на чашите говори за изящност и творчество. Докосвам една и само от допира с нея, започвам да се чувствам като кралица. Обичам на местата, които посещавам да усещам енергия, присъствие и много вкус. Затова в голяма степен е отговорен Стоян Шопов - едно от лицата на Rose, както и негов мениджър. Небезизвестният млад мъж, обикалящ света, е познат на дамите също и с миксирането на най-добрите коктейли в столицата. Музиката е елегантно и стилово подбрана от прекрасната Маргарита Алексиева – Mey. Jazz, Soul, R&B и Funk ви потапят в комфорта и атмосферата на мястото. В Rose ще слушате и изпълнения на живо от талантливи, млади изпълнители с авторски проекти. Наслаждавам се, че съм тук, че съм част от магията. В Rose всяка дама ще се чувства на мястото си, защото е изящно, красиво и глезещо сетивата . Тук ще се срещам с приятелките си на обяд. Тук ще се наслаждаваме на отношение, ще се смеем, ще си говорим за мъже и ще вечеряме. Менюто е селекция от съвършено приготвени ястия, поднесени със завиден финес и внимание към детайла. Чувствам се специална и същевременно на мястото си. Това е „моето“ място в София.

Музикалната програма в Rose започва. Аз ще съм там, а вие?

13.11, четвъртък: Соул вечер с чувствения глас на Зорница Славова и нежната музика на пианиста Ивелин Атанасов.

14.11, петък: Stevie Wonder вечер с талантливата Елена Кокорска и пианиста Иво Дуков.

15.11, събота:   Джаз вечер с красивата Елена Сиракова и джаз пианиста Любо Цанев.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама