С деца на път: 5 забавления за пътуване с кола


С деца на път: 5 забавления за пътуване с кола
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всички казват, че е важно пътуването, а не дестинацията. Ясно е, че който и да го е измислил, никога не е седял в кола с две малки деца. Семейните пътешествия често се рекламират като някакво свързващо преживяване, допълнено с песни и сърдечни разговори. Но всеки родител, който всъщност е минал оттам, знае, че седенето в колата повече от 15 минути с вашето дете е своеобразно мъчение. Затова днес ще ви предложим няколко идеи за убиване на времето в колата.

1. Образователни подкасти

Каквото и да мислим за използването на електронни устройства от малки деца, цялата ни съвест буквално излиза през прозореца, когато стане дума за пътуване с кола (особено ако е над 2 часа).Затова предварително проучете някакви интересни и образователни подкасти, с които бихте могли да уплътните 30-40 минути.

2. Аудиокнига

Може би сте развълнувани да прочетете отново цялата поредица за Хари Потър, но този път споделете света на Хогуортс с детето си. Единственият проблем? Тези книги са дълги. Е, продължителният път е идеалната възможност да преживеете магията. Изтеглете поредицата или няколко по-кратки приказки за по-малките и ги пуснете през уредбата в колата.

46 ФРАЗИ, С КОИТО МОЖЕТЕ ДА УСПОКОИТЕ ДЕТЕТО

3. Играта с регистрационните номера

Може би си спомняте тази дейност от времето, когато сте били дете – просто класиката никога не излиза от мода. За да играете, направете списък с няколко регистрационни номера (СВ, РВ, СТ, Р и т.н.) предварително и докато сте в колата ги накарайте ги намерят в преминаващите коли. Освен това, ще научат и не малко български градове.

4. Играта „20 въпроса”

Разбира се, виждате се всеки ден, но колко често наистина се отваряте един към друг? Използвайте това пътуване с кола като възможност да се свържете. Как? Задавайки въпроси, провокиращи мисълта, на които не може да се отговори с просто да или не. Ето няколко идеи: Кое е най-доброто нещо, което ти се е случило? Кое е най-лошото нещо, което ти се е случило? Ако можехте да направите едно правило, което всички по света трябва да спазват, какво би било то?

5. Декорация на прозорците

Ето една идея, която вашите деца ще харесат - дайте им комплект маркери за рисуване върху стъкло, които могат да се мият, и ги оставете да украсят прозореца на колата. Те ще се забавляват толкова много, създавайки своите шедьоври, така че оставете и памучна кърпа на задната седалка, за да могат да изтрият и да започнат отново.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама