Стартира безплатен детски музей на колела


Стартира безплатен детски музей на колела

Първият за България „Детски музей на колела” – нов културно-образователен проект, който ще премине през градовете Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен, стартира на 19 юли.

Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство.

„Детският музей на колела” ще се позиционира в рамките на един ден (от 10 до 20 часа) на ключови места във всеки град. Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от Историята на световното изкуство (Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт). Преподаватели в програмата са млади специалисти - дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца, както и представители на Societe Generale Експресбанк от местните офиси, преминали специално обучение.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на „Музея на колела”, съставена от реплики на знаменити шедьовъра от различните епохи. Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.

Детски музей на колела – програма:

Русе - 19 юли, при Вазата, на входа на Парка на младежта

Варна - 20 юли, на входа на Морската градина

София - 26 юли, пред Народния театър

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама
Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама