Стартира дарителска кампания за спасяването на 1400 украински деца и семейства


Стартира дарителска кампания за спасяването на 1400 украински деца и семейства
Снимка: ПР

Фондация "За Нашите Деца" стартира дарителска кампания "Мисия Украйна" за спасяването на 1400 украински деца и семейства.

Регионалният алианс "Подкрепа за Всяко Дете", включващ организации от България, Молдова, Грузия и Украйна, произлизащи от общата организация "Every Child", се обединяват в подкрепа на децата на Украйна, чрез P4EC Украйна. Четирите организации сключиха споразумение за подкрепа, което гарантира доброто управление на програмата и прозрачност на разходваните средства.

Фондация "За Нашите Деца" е координатор на кампанията в България. Тя работи пряко с украинската организация в подкрепа на деца в неравностойно положение Партнерство "Кожній дитині" (Partnership for Every Child Ukraine), в която екип от 18 специалисти се опитва да помогне на 1400 деца, настанени в приемни семейства и семейства на близки и роднини. Към настоящия момент всички те са на територията на Украйна и не могат да избягат от войната.

"Нашите украински колеги са в крайна нужда от спешна подкрепа, за да могат да осигурят храна и чиста вода, основни хуманитарни, санитарни и здравни помощи. Чрез нашите Комплекси за ранно детско развитие в София и Пловдив ще подкрепяме с психологическа помощ и украинските семейства, които вече са в България", обявиха от фондация "За Нашите Деца".

Всеки, който иска да помогне, можете да дари по банков път или онлайн на сайта на фондацията, където ще намерите повече информация за кампанията: detebg.org/misia-ukraina.

Всички дарения ще бъдат насочени към благотворителната организация Партнерство "Кожній дитині" (Partnership for Every Child Ukraine) и към програмата на фондация "За Нашите Деца" за подкрепа на украински деца и семейства, пристигнали в България.

Програмата за подкрепа включва:

♥ Директна финансова помощ на P4EC Украйна в грижата за безопасността на 1400 деца и семейства (приемни, близки и роднини).

♥ Осигуряване на храна, лекарства, чиста вода, санитарни материали и други необходими консумативи.

♥ Комуникационни средства за връзка между социалните и хуманитарните работници и семействата с малки деца – телефони с интернет и таблети.

♥ Автомобили за транспортиране и предоставяне на хуманитарна помощ на територията на Украйна и транспортиране на децата и семействата на по-безопасно място.

♥ Хуманитарна помощ на украински деца и семейства, които са прекосили границата на Украйна и са се насочили към Молдова.

♥ Хуманитарна, социална помощ и психо-социална подкрепа на украински семейства с малки деца, пристигнали в България чрез социалните услуги в двата Комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама