Тенденции при храните през 2017-та


Тенденции при храните през 2017-та
Снимка: Pixabay

Всяка година, когато времето застудее, коледната украса е поставена и всички сме празнично настроение, признаците показват, че скоро ще настъпи Нова Година. Тогава по целия свят се събират готвачи, експерти по храните и анализатори, които предричат какви ще бъдат кулинарните тенденции през следващата година. Ето някои от нещата, които ще бъдат модерни не само за менютата на ресторантите, но и за вашата трапеза.

1. Грозни храни

Сигурно сте виждали криви моркови или други зеленчуци и плодове със странна форма. Те се наричат грозни храни и обикновено се изхвърлят. Техните вкусови качества обаче не са по-лоши от на другите и група кулинари започват кампания за изкупуване и използване на тези продукти, вместо да се оставят да изгният. Друго качество е, че с нестандартните форми може да придобиете по- интересен облик на вашата чиния.

2. Месо за закуска

В последно време се говори за прием на месо и месни продукти за закуска, защото това дава необходимото количество енергия и мазнини за тялото. Освен това тенденцията да се приема месо рано сутрин е оправдана, защото така няма да натрупаме излишни килограми и количеството калории ще бъде изгорено до края на деня.

3. Консумация на семена и кълнове

Здравословният начин на живот обзема все по-голяма група хора. През последните години се наблюдава тенденцията да се приемат семена и кълнове през целия ден. През 2017-та година се очаква тези съставки да присъстват все по-често и в готвените ястия като по-този начин ги обогатяват допълнително.

Източник: foodpanda

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама