Топ 10 на детските играчки, които децата обожават  


Топ 10 на детските играчки, които децата обожават   
Снимка: iStock

Детски играчки трябва да има всеки мъник, защото те не са само средство за забавление, а начин да се опознае заобикалящия свят. Малките палавници с помощта на играчките стават по сръчни, развиват своята памет, концентрация и умения. Детските психолози са категорични, че в света на малките любимите им вещи са с многофункционално предназначение.

Днешните деца се радват на многообразие от развлекателни занимания. С помощта на детските играчки те осъзнават действителността, възпроизвеждат реални ситуации и социални роли, радват се и на  любими свои приказни герои.

Топ 10 на детските играчки, които децата обожават:

1. Пъзели

Пъзелите са една от най-разпространените и харесвани игри в последните години. Причината е, че те не само са забавни, но усъвършенстват фината моторика на ръцете, пространственото възприятие, логическото мислене и още много важни за развитието на малките палавници качества. Класическият вариант на един пъзел представлява даден брой елементи от цветна картина или форма, която трябва да бъде подредена. Модерните видове на играта са все по-креативни. Разнообразие има не само в материалите, от които са изработени пъзелите, но и в тяхната трудност. Ето защо има подобни игри за най-малките, за децата в ученическа и тийнейджърска възраст, дори и подходящи семейни пъзел занимания.

2. Чичо Доктор

Ролевите игри са предпочитани от всички малчугани, а да влизат в ролята на лекар е предпочитано занимание за малките момчета и момичета. Лекарският комплект е вечната класика сред любимите играчки на мъниците. Разликата през последните години е, че обикновената докторска чанта с всевъзможни пособия за лечение като слушалки, термометър, спринцовка и очила, има различни видове на комплекти с подобни пособия. Тази игра е образователна и харесвана не само от палавниците, но и от техните родители. Според възрастта, за която са предназначени нейните разновидности, степента на сложност на включените елементи е различна. Освен това играта е напълно безопасна, защото всички пособия са направени като копия на истинските, но са изработени от   безвредни материали.

3. Кукли

Ако има играчка, която може да бъде определена като вечна, това е куклата. Тя е верен приятел на децата от столетия, като през годините се усъвършенства и придобива все по различни форми. Куклите отдавна не са играчки само за момиченцата. Днес това основно са копия на любими герои от приказките и екрана, които обожават всички малчугани. Почти всяко дете има свои любим плюшен или гумен приятел от своето раждане та чак до тийнейджърството. Когато се грижат за куклата си, мъниците пресъздават социални  ситуации, учат се на отговорност и трупат познания за света.

4. и 5. Влакчета и автомобили

Превозните средства на нашето съвремие са неизменна част от най-исканите играчки. С бума на технологиите модерните коли и влакчета са електрически, с дистанционно управление и куп екстри. Към мпс-тата за игра обикновено има допълнителни части, за да се пресъздаде железопътен път с гари или пък автомобилно състезание. Забавлението с тях винаги е гарантирано, което ги нарежда топ 10 на детските играчки, които децата обожават.

6. Играчки за игра навън

Няма дете, което да не пожелае топка, форми за пясъчника, ракети за тенис и още куп подходящи забавления за парка и пред блока. Това са тези играчки, които развиват физиката на мъниците и са част от тяхното правилно израстване. Те могат да бъдат изработени от различен тип материали, за да са подходящи за определените възрастови групи. Малчуганите предпочитат тези играчки и защото са начин да лудуват заедно със своите връстници.

7. и 8. Конструктори и мозайки

Това са универсални играчки, които са предназначени за мъниците от 9 месеца нагоре до тийнейджърска възраст. Разбира се, първите мозайки и конструктори не са сложни и са предназначени за уменията на най-малките. С тяхна помощ момчетата и момичетата не само стават сръчни, но свикват с цветовете, формите и развиват своето въображение и логика. Най-важно при този тип играчки е да са съобразени с годините на палавника, за да са безопасни отделните елементи за него.

9.и 10. Колело и Тротинетка

Велосипедът си остава играчката, която неизменно е първото самостоятелно превозно средство на малчугана. С времето колелата стават по-големи, но любовта към колелото владее всички момчета и момичета през тяхното детство и не само. В последните години хит са също така тротинетките. Те завладяха малки и големи и бързо се превърнаха в обожава играчка за всяка възраст.

Изключително богат избор на качествени играчки може да откриете в Kidso.BG. Продуктите са с доказан произход и с гаранция за най-високо качество. Магазинът работи с лидерите в производството на детски артикули.

Източник на изображения: Kidso.BG 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама