Традиции при раждане от цял свят


Традиции при раждане от цял свят
Снимка: iStock/Guliver

Раждането на дете е един от най-незабравимите моменти, независимо къде живеете. Всяка култура обаче си има собствени традиции, като днес ще споделим част от тях. 

Ямайка

В тази африканска държава плацентата и пъпната връв се заравят в земята. Приятели и членове на семейството засаждат малка фиданка отгоре, като гледат как тя расте заедно с детенцето. Малчуганът обикновено има задачата да се грижи за дървото, което се вярва, че го учи на отговорност. 

Холандия

30% от всички раждания в Холандия се случват в домовете им, което означава, че бъдещите майки често използват акушерки, за да им помагат. Холандките също така предпочитат да не използват обезболяващи лекарства.

Япония

Новите майки обикновено стоят с бебета си цял един месец в дома на родителите си, за да се възстановят и придобият сили. 

Латинска Америка

La cuarentana, което грубо преведено означава "карантина", е практика, при която новите майки се въздържат от определени храни, секс и физически дейности в рамките на 6 седмици след раждането. Цялото време е посветено на кърменето, а други членове на семейството се грижат за домакинските задължения, готвенето и чистенето. Звучи ни прекрасно.

Турция

Турските майки пият специална напитка, кръстена лехуса сербети, след като на бял свят се появат техните малки. Напитката е направена от канела, захар и червена боя за храни. Сервира се почти веднага в болницата.

Нигерия

В някои части на Нигерия практикуват традицията Омугуо, при която бабата къпе за първи път новороденото бебе. Това има за цел да покаже, че обществото ще помогне за отглеждането на детето и, че майката не е сама в този процес.

Бразилия

В много култури е прието, че приятелите и роднините носят на майката подаръци. Това не е така в Бразилия, където се очаква тя да дава подаръци на тези, които я посещават в болницата.

Финландия

От 30-те години финландското правителство дава на всяка нова майка пакет с всичко, което й е необходимо за новроденото - бебешки дрешки, спален комплект, играчки. Ако можеше и при нас да е така!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама