Великденска работилница за деца


Великденска работилница за деца

На 8 април от 10:00 ч. в галерия УниАрт участниците в Нов детски университет ще се запознаят с темата "Великден: традициите по света и у нас“. На традиционната съботна среща този път ще гостуват художничката Дея Вълчева и Косьо Хаджигенчев, "Уеб студио“ на НБУ, които ще споделят интригуващи моменти от работата си и ще разкажат кои са любимите им обичаи, свързани със предстоящия светъл празник.

Акценти в програмата на събитието ще бъдат техниките за изписване на Великденски яйца. Децата ще се включат и в играта: "Открий Великденския заек в НБУ“.  

Както всяка събота, занятията ще се провеждат в две групи:

* от 10:00 до 10:30 часа за деца на възраст до 4 години, задължително в присъствието на родител

* от 11:00 до 13:00 часа за деца над 4 до 12-годишна възраст. Тази група е за деца, които искат да се занимават по-задълбочено с рисуване. В рамките на 90 мин. малките художници ще работят по предварително зададена програма.

Интересът към НоВ дЕтСкИ уНиВеРсИтЕТ е превърнал инициативата в традиционно съботно занимание, което всяка седмица се провежда от 10:00 до 13:00 часа галерия УниАрт. Програмата е съобразена изцяло с потребностите на деца на възраст от 5 до 14 години. Под формата на занимателни игри малчуганите се запознават с живописната и скулптурна колекция на галерията; научават интересни детайли от основните жанрове, стилове и техники в изкуството; изработват рисунки, колажи, пластики и др. Занятията се водят от изявени студенти на НБУ по изкуствознание и изящни изкуства. Всяка събота темата е различна и представена по забавен и увлекателен начин. Тя се обявява на сайта на УниАрт и на фейсбук страницата на Детски университет.

Таксата за участие е 4 лв. на посещение (не е необходимо да носите нищо, всички материали се осигуряват от галерия УниАрт). Докато децата се забавляват и научават полезни неща, придружителите им имат възможност да се потопят в уютната атмосфера на Нов български университет и да посетят био-кафенето (непосредствено под галерията) или да разгледат богатата колекция на Център за книгата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама