Вино според характера на жената


Вино според характера на жената

Виното е ключалка, през която надничаш в сърцето" е казал древногръцкият поет Алкей. Като се замислиш, в тези думи е заключена много по-дълбока мъдрост, отколкото изглежда на пръв прочит. За омайната течност, която съпътства човека още от древността, са посветени хиляди редове на вдъхновение и това не е случайно. Пиенето на вино е много повече от обикновен акт - това е специален ритуал, който може да отключи неподозирани истини за човека. Именно за избора на вино се разговорихме с нашите приятели от Време и Вино, когато ги посетихме, за да опитаме чисто новата селекция вина на магазина, специално докарани от ключовата област Фриули-Венеция Джулия в Североизточна Италия. 

Refosco dal Peduncolo Rosso за фаталната жена

Refosco dal Peduncolo Rosso буквално означава Рефоско с червени клонки, защото цялата лозница почервенява, когато гроздето достигне пълна зрялост. То е любопитно не само заради наситения си, рубинено-червен към лилав цвят, а и заради плътното си тяло - идеален баланс между силен аромат на горски плодове, приятен послевкус и интересни танини. Подходящо е за специални поводи и за малко по-тежки ястия като дивечово месо, гулаши и други. Refosco dal Peduncolo Rosso е идеалният избор за фаталната жена - нестандартна и опиянавяща. То е специално като нея, затова срещите с него се помнят дълго.

Pinot Nero за модерната градска мацка

Деликатният, плодов аромат, по-лекият, ненатрапчив вкус и широкото приложение на Pinot Nero към редица ястия - от меса и месни деликатеси, през варива, чак до сирена, го правят универсално, актуално и много търсено в цял свят. Pinot Nero е сякаш създадено за модерната, градска жена, която умее да лавира между различни ангажименти и събития и винаги е в крак с актуалните тенденции. Ако припознаваш тези качества, горещо те съветваме да го опиташ, защото сме сигурни, че ще оцениш високото му качество и ще го превърнеш в предпочитан избор независимо от повода.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛАТА СТАТИЯ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама