Вместо цветя за булката - средства за засаждането на нова гора


Вместо цветя за булката - средства за засаждането на нова гора
Снимка: iStock

Ако ви предстои сватба, по традиция гостите ще носят цветя за булката. Но какво ще стане с тях в празничната суматоха. Повечето булки споделят, че всъщност нямат възможност да им се насладят пълноценно. Още щом им връчат цветята за сватбата, ги предават на помощниците си. Роднините имат грижата да ги натоварят по колите и да ги пренесат в ресторанта. Накрая цветята увяхват тъжно в кофи, забравени в банята или на терасата. Затова Световният фонд за дивата природа (WWF България) има предложение за младоженците.

Ето какво призовават от самата организация:

"Скъпи младоженци, призовете гостите си да дарят парите, които биха платили за букет за булката. Изберете каузата на WWF – създаване на истински, нови гори.

Знаем колко време отнема организацията на една сватба. Суматохата понякога е наистина голяма и изцежда всичките ви сили.

Ние ще ви улесним в организацията на дарението. Ще ви предоставим дарителска кутия и помощни материали, които да разположите в ресторанта (кутията и нейната доставка са за сметка на WWF. Вие не дължите нищо за тях). Гостите ще се запознаят с каузата и ще направят дарението си в удобен за тях момент."

Направете своята заявка ТУК!

Как ще помогне вашето дарение:

В края на 2019 г. екипът на WWF постави началото на нова гора, като засади фиданки не от един вид, не дори и от два вида, а от цели 8. При това на мястото на някогашно незаконно сметище. След години това ще бъде прекрасен дом за бозайници и птици. Дори и за рибите в реката, защото дърветата ще хвърлят сянка върху нея.

Ще има място и за хората – да поседнат на хладина и да се любуват на красотата, да покажат на децата си как са допринесли за опазването на райско кътче по брега на р. Марица.

"Често ни пишат, че трябва да има повече залесявания, че е важно да се засаждат дръвчета. Така е. Но трябва да бъде по правилния начин. А ние знаем кой е той."

Как се предава дарението?

След сватбата младоженците се свързват отново с WWF. Те им дават банкова сметка, за да преведат събраните средства. Дарението може да се направи и онлайн в техния дарителски уебсайт.

Разбира се, всички младоженци заслужават само най-красивите сватбени подаръци. Затова, в знак на признателност за благородния жест, те ще получат сертификат за дарение и емблематичния подарък на WWF.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама