Всяко дете е герой


Всяко дете е герой
Снимка: Thinkstock/Guliver

"Всяко дете е герой" от Стела Даскалова е продължение на много успешната "Всичко започва от детството”, която вече има 5 продадени тиража. И двете книги съдържат много детски мнения и истории, различни гледни точки, прозрения на велики личности за родителството.

Това е книга за големите предизвикателства пред малките герои, за предразсъдъците и границите в ума на възрастните, за важните уроци, които не се учат в училище, за неограничения потенциал, доброта и любов, с които се ражда всяко дете.

Топла и искрена, далеч от назидателния тон, книгата разказва за вродената смелост на децата да се справят с живота и за съвместното израстване на родители и деца. Като еликсир за страховете и безпокойствата "Всяко дете е герой” ще ви помогне да намерите пътя до душата на вашето дете и да осъзнаете, че то може всичко. Ако му повярвате. Ако видите героя в него.

В книгата "Всяко дете е герой" ще откриете много въпроси и много отговори – за страховете и вълшебството на раждането, за първите житейски изпитания на малкото човече, за трудната адаптация в детската градина – първия сблъсък с обществото, за трансформацията на любопитството в отегчение от ученето и причините за това.

Акцентът в книгата е главата "Важните уроци, които не се учат в училище” и които детето би трябвало да научи в семейството – да се научи да мисли като победител, да преодолява страховете си, да прави верните за себе си избори, да поеме отговорност за живота си, да е толерантно към другите, без да е зависимо от мнението им, да влага любов и творчество във всичко, което прави, да живее с каузата да прави света по-добър. Специална глава е посветена на малките герои със специфични нужди и тяхната мисия да облагородяват цялото общество. В последната част на книгата са събрани най-често задаваните родителски въпроси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама