Въпросите, които да му зададете преди брака


Въпросите, които да му зададете преди брака
Снимка: Thinkstock/Guliver

Бракът наистина е нещо красиво. Може би много от вас си мислят, че е безсмислено подписването на парче хартия, като доказателство за любовта ви към даден човек. Въпреки това, обаче, бракът има много по-голям смисъл.

Няма как да бъдем сигурни, че ще прекараме живота си с един единствен човек или че ще се обичаме вечно, но когато си размените пръстени, когато положите клетва, може би ще повярвате в това.

Бъдещето е толкова несигурно и никога не знаем какво ни очаква. Но нищо не може да се сравни с онзи момент, когато той ти казва думите: "...в радост и мъка, докато смъртта ни раздели.” Това някак ще ви даде кураж, вяра и ще осмисли дните ви.

Ето защо нашият съвет е да не пропускате това голямо събитие в живота си.

И когато моментът настъпи, задайте на своята половинка няколко въпроса, за да разберете дали наистина ви обича толкова, че да е готов да сподели живота си със вас.

Защо ме обичаш?

Колкото и глупав да ви се струва този въпрос, отговорът, който ще ви дадат, е от голямо значение за вашето бъдеще. И не се задоволявайте с това: "Просто те обичам!”.

Накарайте го да ви изброи причините, поради които е избрал точно вас. Дали, защото с вас се чувства най-добре, забавлявате се заедно, уважавате се, учите се един от друг... отговорите може да са най-различни. Човек обича друг човек или защото той го прави по-добър, или защото го кара да се чувства по-добре.

Мъжът, с когото ще сключите брак, трябва да бъде честен с вас и да обясни чувствата си.

Защо искаш да прекараш остатъка от живота си с мен? 

"Защото те обичам!” - не е добър отговор. Животът е едно голямо пътуване и е хубаво да не сме сами по пътя. Да има някой, с когото да преживяваме и хубавите, и лошите моменти, някой, с когото да преминем трудностите и изпитанията. Ако вашият партньор ви отговори по този начин, то значи осъзнава какво значи да прекараш живота си с някого. Нещата не винаги ще са розови и ако той е готов да премине през всичко заедно с вас, значи той е идеалният човек.

Ще направиш ли всичко възможно да запазиш романтиката жива? 

Поддържане на романтиката жива в един брак не е лесна задача. Отначало всичко е толкова хубаво. Той не престава да ви прави подаръци и изненади, да ви води на романтични места, но после изведнъж сякаш тези жестове остават на страна.

Любовната искра не може да оцелее сама по себе си и затова и двамата ще трябва да я поддържате постоянно. Дали вашият партньор желае да запази романтиката във вашия брак, дали е готов на всичко, за да го направи? Ето това трябва да разберете преди да се вречете във вечна любов.

Можеш ли да обещаеш, че ще ме поставяш преди всичко останало?

Ако той наистина ви обича и е сигурен, че иска да прекара живота си с вас, ще ви отговори категорично: "Да!”.

Животът и на двама ви ще се промени след брака и трябва да сте наясно с това. Разбира се, това не значи, че бъдещият ви съпруг трябва да се откаже от нещата, които е правил до сега, но семейството трябва да е на преден план.

Красотата на брака е, че той може да се използва като основа за изграждането на останалата част от живота ви.

Готов ли си да поемеш отговорност за семейството ни?

Бракът си има своите отговорности и двамата трябва да сте наясно с това. От страни нещата може да изглеждат хубави и прости, но изобщо не е така. Мъжът до вас трябва да е сигурен, че може да се грижи за семейството си. Един ден когато имате деца, той трябва да им осигури всичко, от което имат нужда.

Затова преди да предприемете тази важна крачка в живота си, попитайте го дали е готов да поеме тази отговорност и едва тогава поемете напред.

Ще бъдеш ли добър родител?

Един от най-важните въпроси, който трябва да зададете на своята половинка. Преди да сключите брак с този човек, трябва да сте напълно сигурни, че един ден, когато имате деца, той ще подари живота си на тях и ще бъде добър татко.

Той трябва да им служи за пример, трябва да бъде до тях всеки един момент, когато имат нужда. Поговорете за това, не бързайте да се обвързвате с човек, който не е готов да създаде семейство.

Ще ме подкрепяш ли, когато имам нужда?

И не говорим само за финансово, а за морална подкрепа. Кой, ако не вашият съпруг ще ви помага в трудните моменти, ще ви изправи, когато сте паднали, ще ви припомни, че вие сте силни и можете да се справите с всичко заедно?

Никога не знаеш какво ще ти поднесе живота. И преди да се обвържете завинаги с някой, трябва да бъдете сигурни, че той ще е до вас и в най-тежките моменти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама