За да сътворите най-чувствения сватбен обет


За да сътворите най-чувствения  сватбен обет
Снимка: Thinkstock/Guliver

"В добро и в зло, в богатство и в бедност, в радост и мъка, докато смъртта ни раздели.”

Това си обещава всяка влюбена двойка в деня на своята сватба.

Ден, за който всеки от нас си е мечтал и си го е представял по свой собствен начин. Този миг, в който ти и твоята половинка се свързвате за цял живот, този толкова специален миг.

И когато говорим за сватба, няма как да не се сетим за сватбения обет – клетва за вечна обич и вярност. Обещание, което младоженците си дават, написано лично от тях.

Не е лесно да напишете сватбения си обет, да излеете душата си в няколко реда. Помнете, че най-важното е да бъдете искрени и тогава ще успеете да създадете най-трогателните и романтични обети.

Ако ви е трудно да измислите текста, представете си, че разказвате историята на любовта си, как сте се запознали с половинката си, как сте се влюбили, спомнете си някой красив и силен момент от връзката ви.

А ето и няколко идеи, които ще ви помогнат да сътворите най-чувствения и истински сватбен обет:

Обяснете му/й защо го/я обичате

Човекът, на когото ще се вречете във вярност, е много специален за вас и вие го обичате с цялото си сърце, нали?

Така че защо да не започнете вашия сватбен обет, като се опитате да обясните с думи защо толкова много го обичате? Защо сте избрали точно него/нея? Как се чувствате, когато сте заедно?

Кажете му колко различен и прекрасен е станал животът ви, когато той/тя се е появил в него. Не е трудно, просто говорете със сърцето си, защото това, което идва от вашето сърце, ще докосне и неговото/нейното сърце. Това ще бъде едно чудесно начало за вашия сватбен обет.

Обещайте му/й как ще промените живота му/й от тук нататък

Вие сте планирали да прекарате остатъка от живота си с този мъж/жена, за когото наистина ви е грижа. Ето тук може да се опитате да му обясните как животът ви ще се промени, след като се вречете във вярност. Какво ще правите за него/нея. Как ще се стараете да го/я правите щастлив/а.

Но обещавайте само това, което наистина може да изпълните!

Ето и част от текст на сватбен обет, който може да ви помогне:

"Обещавам, че винаги ще съм точно до теб и винаги ще можеш да се облегнеш на рамото ми. Обещавам, че ще се смея с теб, но и ще плача, когато ти е тъжно. Каквото и да ни предстои, добро или лошо, ще го посрещнем заедно, винаги двама, винаги! Аз ще бъда твой приятел, любовник/ца и вярна съпруг/съпруга за останалата част от живота ни."

Ако сте творческа и романтична натура, препоръчваме ви да напишете любовно стихотворение. Това ще зарадва вашата половинка и определено ще разчувства всички. Защото понякога нищо не може да покаже нашите най-дълбоките чувства по-добре от едно романтично стихотворение.

Вземете ръцете й/му и се гледайте право в очите

Не само текстът на вашата сватбена клетва е важен, но и начинът, по който ще я кажете!

Без значение какъв сватбен обет сте сътворили, когато държите ръцете на партньора си и гледате дълбоко в неговите очи, това определено ще му въздейства, а ефектът от думите ви ще е двоен.

Това е много романтичен и запомнящ се жест, който ще превърне този момент в един красив и специален спомен и за двама ви.

"Заклевам се,

Да те обичам без страх, във всички твои форми сега и завинаги!

Обещавам,

Никога да не забравям, че това е любов, която се случва веднъж в живота! И винаги да знам с дъното на душата си, че без значение какви предизвикателства ще ни разделят, винаги ще намерим път един към друг!

Обещавам,

Да ти помагам да заобичаш живота, да го прегърнеш с нежност и да имам търпението, което любовта изисква!

Да говоря, когато думите са нужни и да споделям мълчанието, когато не са. И да живея с топлината на сърцето ти и винаги да го наричам дом!...”

Из "Сватбен обет" (The Vow) Bottom of Form

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама