За приятелите, които винаги ни пазят гърба


За приятелите, които винаги ни пазят гърба
Снимка: iStock/Guliver

За приятелите, които ви дават подкрепа, когато ви трябва. Тези, които ще ви кажат истината, когато трябва да я чуете. Техните думи не притежават мотив или скрит смисъл - те са само думи, задействани от любов и честност. Тези приятели са нещо повече от семейство. Те са незаменими!

За приятелите, които ви карат да слушате съветите, които са ви дали и искат мнението ви, когато се налага. Те ви напомнят, че вашата стойност не е обвързана с професия, заплата или нещо друго. Те знаят, че вашата стойност е в личността ви. Тя не може да бъде отнета. Тя не може да избяга. Тя е във вас. И ще ви го повтарят толкова пъти, колкото е нужно, за да повярвате на думите им.

Това е за приятелите, които казват думите, които трябва да чуете, когато трябва да ги чуете. Тези, които говорят за вашите страхове на глас и разсейват тъмнината в душата ви. Те правят чудовищата по-малко страшни. Те ви напомнят, че не е нужно да се страхувате нито от мрака, нито от мислите в собствената си глава. Те казват думи, които се усещат като прегръдка.

За приятелите, които сипват вода, когато кладенецът на емоциите ви е празен. За приятелите, които не се страхуват да бъдат уязвими пред вас, защото знаят, че приятелството ви е по-голямо от лъжата, че са добре, когато не са.

Понякога за най-големите приятелства думите не са необходими. Защото дори и в мълчанието си, те пак пазят гърба ви.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама