Забавна онлайн книжка учи децата да пазят чисти природата и градовете


Забавна онлайн книжка учи децата да пазят чисти природата и градовете
Снимка: ПР

Като подготовка за отбелязване на "Деня на Земята" (22 април), сдружение "БГ Бъди активен" създаде безплатна забавна книжка за опазване на чистота в природата и в градовете, за рециклирането на отпадъците и за разкрасяването на градската среда. Докато децата са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение, веселото издание им дава повод както да се забавляват, така и да научат нови неща за заобикалящата ги среда.

Образователното четиво е част от инициативата "_Място България – Партньорство за красива и чиста градска среда", в която участват 11 организации от Пловдив, Варна, Шумен, Добрич, Силистра и Русе.

Книжката "_Място #БезОтпадъци" съдържа 10 странички с лесни и закачливи задачки и картинки за оцветяване. Те учат децата колко е важно да пазим чисто, да събираме разделно отпадъците и да ги рециклираме, както и да работим заедно, за да направим нашите квартали по-красиви и по-приятни места. "Уроците" са поднесени по детски и на разбираем език с весели илюстрации, създадени от Студио "Пункт".

Картинките от книжката могат да се свалят безплатно от сайта thespot.bgbeactive.org и да бъдат оцветявани с компютърни програми или на ръка от малчуганите. А когато децата отново излязат навън заедно със семейството и с приятелите си, те могат да приложат наученото като реално почистят или разкрасят мястото, в което живеят.

"Искаме да привлечем вниманието както на децата, така и на родителите, върху темата за общата ни отговорност да живеем в чисти и красиви градове. За по-доброто бъдеще на нашето общество е много важно децата да бъдат привлечени към каузата на доброволчеството, грижата за общите пространства и устойчивия начин на живот и да следват този модел в ежедневието си." – казва Ласка Ненова от сдружение "БГ Бъди активен". "Нека не забравяме, че всяко отговорно дете, ще стане отговорен възрастен. Ако успеем да накараме децата да се интересуват малко повече от света около тях, можем да направим огромна крачка към положителна промяна в бъдеще."

Още идеи как да живеем в по-чиста среда може да откриете на сайта на инициативата thespot.bgbeactive.org.

Повече за Деня на Земята

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама